شناسهٔ خبر: 73837459 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بازگشت ۶۰۰ هکتار از حریم بخش دالخانی به بخش مرکزی رامسر؛ ماجرا چیست؟

نوشهر- ایرنا- شهردار کتالم و ساداتشهر از الحاق ۶۰۰ هکتار از بخش دالخانی به بخش مرکزی رامسر خبر داد و گفت: با بازگشت این محدوده ۶۰۰ هکتاری به بخش مرکزی، امکان توسعه محدوده کتالم و ساداتشهر و تکمیل طرح تفصیلی این شهر فراهم شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، احمد خوش‌قلب امروز -شنبه- در نشست خبری با بیان اینکه این تصمیم پس از پیگیری‌های مستمر از سال ۱۴۰۰ تا کنون به نتیجه رسیده است، اظهار کرد: زمان تاسیس بخش دالخانی، محدوده شهری جزو بخش مرکزی و حریم شهر در بخش دالخانی قرار گرفت تا بخش دالخانی تاسیس شود. این اتفاق در حالی رخ داد که آن زمان شورا و شهردار وقت هیچ صورت‌جلسه‌ای پیرامون این اقدام امضا نکردند.

او با اشاره به گزارش مشاور طرح در سال ۱۴۰۱ مبنی بر چالش ادامه کار به دلیل این تقسیم‌بندی، افزود: پس از مکاتبات فراوان با وزارت کشور و استانداری، سرانجام الحاق این ۶۰۰ هکتار به بخش مرکزی تصویب شد و هم اکنون تیم مشاور در حال بازنگری نهایی طرح تفصیلی است. با بازگشت این ۶۰۰ هکتار حریم به محدوده شهر می‌توان برای آن کاربری تعریف کرد. یعنی ضلع جنوبی که اکنون خارج بافت است، الحاق و در جریان تدوین طرح تفصیلی که در حال انجام است دارای کاربری مشخص می‌شود.

وی با اعلام اینکه محدوده فعلی شهر با احتساب حریم به ۱۸۰۰ هکتار می‌رسد که از شهر رامسر گسترده‌تر است، جمعیت این منطقه را حدود ۲۱ هزار نفر عنوان کرد و از برنامه‌های آتی برای توسعه ضلع جنوبی شهر خبر داد و گفت: در حال پیگیری افزایش محدوده در ضلع جنوبی هستیم که می‌بایست حریم دریا، محدوده برق و گاز کسر شود، البته این اقدام نیاز به تأیید نهایی کمیسیون ماده ۵ دارد که در حال پیگیری آن هستیم.

مدیر شهری کتالم و ساداتشهر پیگیری برای افزایش محدوده ضلع جنوب شهر را از دیگر طرح‌های در دست پیگیری اعلام کرد و گفت: به دنبال آن هستیم که حرائم برق، دریا، گاز کسر و با حذف این موارد، محدوده افزایش یابد که عملیاتی شدن آن مشروط به به تایید کمسیون ماده ۵ دارد.

او در توضیح بیشتر پیرامون این اقدام گفت: زمان تاسیس بخش دالخانی، محدوده شهری جزو بخش مرکزی قرار گرفت و حریم شهر در بخش دالخانی قرار گرفت تا بخش تاسیس شود. این اتفاق در حالی رخ داد که آن زمان شورا و شهردار وقت هیچ صورت‌جلسه‌ای پیرامون این اقدام امضا نکردند. با بازگشت این ۶۰۰ هکتاری حریم به محدوده شهر اضافه می‌شود و برای آن کاربری تعریف می‌شود. یعنی ضلع جنوبی که اکنون خارج بافت است، الحاق و در جریان تدوین طرح تفصیلی که در حال انجام است دارای کاربری مشخص می‌شود.

اجرای پروژه‌های عمرانی و فرهنگی با استفاده از سرانه خدماتی

شهردار کتالم و ساداتشهر در ادامه تشریح اقدامات شهرداری به سیاست دریافت سرانه خدماتی اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبات شهرداری، هر انبوه‌ساز که قصد احداث بیش از ۱۹ واحد مسکونی را دارد، موظف به پرداخت سرانه خدماتی به صورت زمین یا مبلغ نقدی است.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۰ هزار متر مربع زمین از این طریق دریافت شده است، افزود: از این مقدار، ۵۲۰۰ متر مربع به نام شهرداری سند خورده و مابقی نیز به تدریج در حال سندزنی است. این منابع در حساب ویژه‌ای برای پروژه‌های عمرانی شامل احداث ساختمان جدید شهرداری، تجهیزات آتشنشانی و فضای سبز هزینه می‌شود.

خوش‌قلب از دریافت یک واحد آپارتمان ۱۴۰ متری در سال گذشته از محل سرانه خدماتی خبر داد و به پروژه فرهنگی در دست اجرا اشاره کرد: با تخصیص ۳۸۰۰ متر زمین مجاور مدرسه مرحوم احمدنژاد، سرمایه‌گذار موظف است کتابخانه، سالن ورزشی و زمین چمن مصنوعی احداث کند که طبق مصوبه کمیسیون ماده ۵، تمامی تجهیزات آن بر عهده سرمایه‌گذار است.

شهردار کتالم از افزایش قابل توجه محدوده طرح بازآفرینی شهری خبر داد و گفت: مساحت این طرح از ۷۲ هکتار به ۴۴۵ هکتار افزایش یافته که نشان‌دهنده توجه ویژه به مناطق کم‌برخوردار شهر است.

ساختمان جدید شهرداری کتالم احداث می‌شود

خوش‌قلب با اشاره به بودجه ۱۳۲ میلیارد تومانی مصوب شهر، احداث ساختمان جدید ۷ طبقه شهرداری در خیابان ۴۵ متری را از اولویت‌های اصلی دانست و افزود: پس از اخذ مصوبه کمیسیون ماده ۵، هم‌اکنون در مرحله برآورد هزینه هستیم و پیش‌بینی می‌شود کلنگ‌زنی این پروژه در هفته دولت انجام شود.

او همچنین در گزارشی جامع، به تشریح عملکرد چهارساله شهرداری در حوزه های مالی، عمرانی و خدماتی پرداخت و توضیح داد: از ابتدای ورودم به شهرداری کتالم و ساداتشهر این نهاد ۱۶ میلیارد بدهی داشت، در ادامه با هماهنگی مجموعه شهرداری و شورای شهر، بودجه شهرداری از ۴۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۸۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در همان سال افزایش یافت.

خوش قلب در ادامه احداث پل بتنی در خیابان شهید نوری، آسفالت بیش از ۲۰۰ هزار متر مربع معابر، پیاده راه سازی و کف پوش به مساحت ۷ هزار متر مربع و بهسازی زمین فوتبال از اقدامات زیرساختی این نهاد برشمرد و توضیح داد: برای زیباسازی شهر نیز ۳۵ هزار متر مربع رنگ‌آمیزی جداول، تعویض تیرهای چراغ برق دکوراتیو و نصب ۳۶۰ تابلو آدرس نما عملیاتی شد.

توسعه ناوگان و تجهیزات شهری

وی با اشاره به توسعه ناوگان شهری گفت: در این مدت ۱۹ دستگاه ماشین سبک و سنگین از جمله خودروهای آتش نشانی با هزینه ۴۰ میلیارد تومان خریداری شده است. همچنین ۳۴ دستگاه دوربین پایش تصویری خریداری و نصب شده و اقداماتی مانند اصلاح نقاط حادثه خیز و اجرای دوربرگردان ها برای بهبود ترافیک شهری انجام شده است.

وی در بخش دیگری از نشست خبری خود با بیان اینکه در حوزه شهرسازی اقدامات قابل توجهی انجام شده است، تصریح کرد: در این مدت ۲۲۲ فقره پروانه ساختمانی با متراژ ۲۲۶ هزار و ۱۲۴ متر مربع صادر و ۱۳۷ فقره پایان کار ثبت شده است.

او با اشاره به ارتقای درجه شهرداری از ۶ به ۷، گفت: در حال پیگیری افزایش چارت سازمانی و جذب نیروی جدید از طریق برگزاری آزمون هستیم تا بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان ارائه دهیم.