به گزارش ایرنا، روابط عمومی استانداری اصفهان روز شنبه به نقل از مهدی جمالینژاد افزود: با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب و پیگیری مدیران قبل، ما تمام توان خود را بر این مبنا قرار دادیم تا بتوانیم بحران جدی آب در اصفهان را با اجرای پروژههای گوناگون از جمله انتقال آب از دریای عمان کمتر کنیم.
وی اضافه کرد: اکنون با برنامهریزی دقیق پیمانکاران پروژه و توافق صورت گرفته برای خرید آب توسط پالایشگاه اصفهان و مجتمع فولاد مبارکه، مدیریت استان در جایگاه حاکمیتی خود، تمام توان را به کار گرفته است تا این اتفاق بزرگ در اصفهان رخ دهد.
به گزارش ایرنا، استاندار اصفهان چهارشنبه هفته گذشته از به نتیجه رسیدن گام(فاز) نخست پروژه بزرگ انتقال آب دریای عمان به استان که مهمترین مزیت آن قطع مصرف صنایع منطقه از آب رودخانه زایندهرود است، خبر داد.
گام نخست اجرای این پروژه شامل ایجاد خط انتقال ۸۰۰ کیلومتر از سیرجان به اصفهان، ساخت مخازن و ایستگاههای پمپاژ، شیرآلات و اتصالات مربوطه و خرید آب از شرکت فعال در این زمینه در آن منطقه است.
بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، قرار است در فازهای بعد پروژه، لوله گذاری پروژه حدفاصل سیرجان تا دریای عمان(منطقه سیریک) انجام شود تا در نهایت آب بصورت مستقیم از آن ناحیه به اصفهان برسد.
بر اساس اعلام مسوولان، دورنمای نهایی این پروژه، انتقال ۲۰۰ یا ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان به استان اصفهان است.
به گفته کارشناسان، بیش از سه دهه مدیریت زایندهرود نتیجهای جز خشک بودن این رودخانه در ۸۰ تا ۹۰ درصد روزهای سال در اصفهان به همراه نداشته است.
در عین حال، وزارت نیرو در دورههای گذشته آنطور که باید نتوانست در مدیریت و برخورد با برداشت غیرمجاز از رودخانه زایندهرود موثر عمل کند و انتظار میرود این مطالبه بطور ملموستر در دولت چهاردهم محقق شود.
وضعیت کمآبی در اصفهان، اینک به یکی از چالشهای اساسی استان تبدیل شده است تا جایی که تأمین آب آشامیدنی بویژه در فصول گرم سال با اختلال روبهرو میشود.
تنش آبی استان در کنار خشکی مستمر زایندهرود، افزایش پدیدههای مُخربی همچون فرونشست زمین، انتشار ریزگردها و دیگر معضلات زیست محیطی را بههمراه داشته است.