شناسهٔ خبر: 73818604 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار:

ثبت جهانی دره خرم‌آباد، مُهر تأیید جهان بر اصالت تمدن لرستان است

استاندار لرستان ثبت جهانی دره خرم‌آباد را مهر تأیید جهان بر اصالت تمدن این استان دانست.

صاحب‌خبر -

سید سعید شاهرخی در حاشیه برگزاری چهل و هفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو که جمعه، ۲۰ تیر در مقر سازمان یونسکو در فرانسه برگزار شد و پرونده «غارهای پیش از تاریخ (پارینه‌سنگی) دره خرم‌آباد» به‌عنوان بیست و نهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شد، ثبت جهانی مکان‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد را رویدادی تاریخی و بی‌بدیل دانست و با تبریک به مردم ایران و استان لرستان، از تلاش همه دست‌اندرکاران این موفقیت ارزشمند قدردانی کرد.

وی ادامه داد: مایلم در پی خبر خوش ثبت جهانی مکان‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد، صمیمانه‌ترین تبریک خود را به عموم ملت بزرگ ایران، هم‌استانی‌های گرامی و به‌ویژه مردم شهرستان خرم‌آباد تقدیم کنم. این رویداد بی‌بدیل، تاریخی و تکرارناشدنی، در حقیقت مُهر تأیید جهانی بر اصالت، تاریخ و تمدن دره خرم‌آباد و مردم فرهیخته استان لرستان است. بدون تردید این موفقیت بزرگ، زمینه‌ساز توسعه بیش از پیش و شتابان اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان خواهد بود.

استاندار لرستان گفت: در این فرصت لازم می‌دانم صمیمانه از همه عزیزانی که در ماه‌ها و سال‌های گذشته برای تحقق این اتفاق مبارک تلاش کردند، قدردانی کنم، به‌ویژه از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که نقشی بسزا در این مسیر ایفا کردند. امیدوارم این مسیر روشن، منجر به پیشرفت و اعتلای هرچه بیشتر نام لرستان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی شود.

پناهگاه صخره‌ای گر ارجنه

محمدحسن طالبیان، نماینده ایران در اجلاس یونسکو نیز در تماس تلفتی با استاندار لرستان گفت: لرستان کریدور تمدن است. تراکم تاریخی در لرستان بی‌نظیر بوده، چراکه مجموعه استثنایی است که ۶۰ هزار سال زندگی در آن ادامه داشته است و همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، پرونده «دره خرم آباد» با محوریت «غارهای پارینه‌سنگی» در فهرست میراث جهانی یونسکو با عنوان ۲۹امین اثر ایران ثبت شد، درحالی که «قلعه فلک‌الافلک» و «پل شکسته» فرصت ثبت جهانی را از دست دادند. غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد که وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شده‌اند شامل کلدر، یافته، کنجی، گیلوران، قمری و پناهگاه صخره‌ای گر ارجنه است. این غارها شواهد ارزشمندی از زندگی مستمر انسان‌های نئاندرتال و دوره‌های مختلف پیش از تاریخ (پارینه‌سنگی) به قدمتی بیش از ۶۰ هزار سال را در خود جا داده‌اند.

از مجموع این پرونده، قلعه فلک الافلاک و پل شکسته که ایران پیشنهاد کرده بود، از ثبت جهانی باز ماندند.

غار قمری

انتهای پیام