به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، مرکز شماره۳ و ۴ بندرعباس به مناسبت روزملی ادبیات کودک و نوجوان، با برگزاری ویژهبرنامههای فرهنگی به صورت مجزا، یاد و نام نویسنده محبوب کودکان، مهدی آذریزدی را گرامی داشتند.
فاطمه تقیزاده ایسینی، مسئول مرکز شماره ۴ بندرعباس گفت: این مراسم با حضور کودکان، مربیان و فعالان فرهنگی در فضایی صمیمی و پرنشاط برگزار شد و برنامههایی متنوع با هدف تقویت خلاقیت و ارتباط کودکان با ادبیات فاخر فارسی ارائه شد.
وی بیان داشت: تلاش ما در این مرکز، فراهمکردن بستری برای یادگیری، شادی و تجربههای نوین کودکان و نوجوانان است تا در کنار خانواده، اعتمادبهنفس، روحیه رقابتی و پیوندهای اجتماعیشان تقویت شود.
تقی زاده با بیان اینکه این ویژهبرنامه، تلفیقی از قصه، هنر، خلاقیت و کتابخوانی بود و لحظات شیرین و آموزندهای برای کودکان رقم زد، اضافه کرد: برنامههای اجرا شده گامی مؤثر در ترویج فرهنگ مطالعه و ادبیات کودک بود.
مسئول مرکز شماره ۴ بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های اجرا شده اشاره کرد و گفت: این برنامهها، شامل معرفی زندگی و آثار مرحوم آذریزدی بهویژه کتاب «قصههای خوب برای بچههای خوب»، اجرای نمایش خلاق از کتاب «کلیله و دمنه» و قصهگویی توسط ناهید پذیرایی بود.
وی سایر برنامهها را قصهگویی از کتاب «سنجاب کمحواس» و ساخت حجم سنجاب با گل سفال توسط مدرس مهدیه کامران، روخوانی کتاب «تولدت مبارک خرس کوچولو» همراه با ساخت حجم خرسی در کارگاه عروسکسازی خمیری، قصهگویی از «کرم ابریشم» و ساخت پروانه در کارگاه رنگبازی و خلاقیت با تدریس طیبه سالارپور، کلاس خوشنویسی و نگارش متون ادبی توسط کودکان با راهنمایی مدرس ناهید امینیزاده اعلام کرد.
به همین مناسبت نیز، ویژه برنامهای با حضور امیرحسین والا نویسنده کودک، در مرکز شماره ۳( فراگیر) بندرعباس برگزار شد.
راحله حاجی زاده مسئول مرکز شماره ۳ بندرعباس گفت: این ویژه برنامه با استقبال پرشور ۶۵ عضو کودک و نوجوان مرکز برگزار شد.
در این برنامه امیر حسین والا ابتدا به معرفی کتابهای قصههای خوب برای بچههای خوب پرداخت و پیرامون شخصیت مهدی آذر یزدی با اعضا گفتوگویی صمیمی انجام داد.
این ناشر هرمزگانی بیان کرد: آذریزدی دوست داشت که بچهها داستانهای خوب بخوانند به همین دلیل از میان آثار کهن و ماندگار مانند کلیله و دمنه، مرزبان نامه و قابوسنامه، گلستان سعدی، زندگینامه انبیا و معصومین، داستانهای قرآن کریم، مثنوی معنوی مولوی و… آثاری برای کودکان انتخاب و بازنویسی کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ادبیات داستانی میتواند هم شعر باشد و هم داستان به ذکر دو مثال نثر از کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب پرداخت.
در ادامه امیرحسین والا با صحبت در مورد اینکه قصهها چگونه و از کجا میآیند به بیان این نکته پرداخت که قصههای خوب برای بچههای خوب ایدههایی برای نوشتن داستانهای تازه هستند.
وی همچنین راجع به ایده یابی برای نوشتن با اعضا گفت و گو کرد و از اعضا خواست جالب ترین اتفاقی که برایشان افتاده است را تعریف کنند.
در این نشست که با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با شناخت شیوههای مختلف روایت و بهرهگیری ایشان از رخدادهای پیرامونی برای نوشتن یک ماجرای داستانی برگزار میشد، در پایان جلسه نیز، کودکان از یکی از خاطرات خود که مرتبط با پخت خوراکی با خانوادههایشان است، خاطرهای تعریف کردند و از آن داستانی مکتوب ساختند.
والا، سپس با معرفی کتاب سه جلدی «خوشمزه بازی؛ صبحانه، ناهار، شام» چند شعر از هر جلد این کتابها خواند تا مثالی برای ادبیات مبتنی بر شعر برای کودکان باشد.
به گزارش ایبنا، در ادامه اعضا داستانهای کوتاه خود را در کارت پستالهای ساخت دست خود نوشتند. در پایان این کارتهای داستان، توسط مربی مرکز با مهر مرغک مزین شد تا بچهها کارتها را به هر فردی که دوست دارند هدیه دهند.