شناسهٔ خبر: 73753011 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

در گفت و گو با جماران؛

منصوری، رییس جبهه اصلاحات: همبستگی فعلی حول محور ایران، دفاع از وطن و تمامیت ارضی است/ حاکمیت به گونه ای عمل کند که همه باور کنند ایران برای همه ایرانیان است/ محدود کردن نفوذ به اتباع بیگانه یا ضعف قانون، پاک کردن صورت مساله است

آذر منصوری رییس جبهه اصلاحات به جماران، گفت: نه تنها صدای اصلاح‌طلبان، بلکه تمامی جریانات وطن‌خواهی که با نگرش ملی در برابر نیروی متجاوز ایستادگی کرده‌اند، باید از صدا و سیمای ملی شنیده شوند. البته تلاش‌هایی در این راستا صورت گرفته و من نیز از سوی این رسانه دعوت شده‌ام، اما این اقدامات کافی نیستند. جامعه ایران محدود به دو طیف اصلاح‌طلب و اصول‌گرا نیست و یک جامعه متکثر و متنوع است، که باید صداهای مختلفی از آن منعکس شود.

صاحب‌خبر -

پایگاه خبری جماران: رییس جبهه اصلاحات گفت: حاکمیت باید به گونه ای عمل کند که همه شهروندان ایران باور کنند که ایران برای همه ایرانیان است. این امر هم محقق نمی شود مگر اینکه تمامی رویکردها و رفتارها و سیاست هایی که موجب به وجود آمدن شکاف حاکمیت ملت شده شناسایی و اصلاح شود. 

آذر منصوری در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص برهم خوردن تصورات نتانیاهو در جنگ 12 روزه، گفت: به نظر می‌رسد که اسرائیل و همپیمانان آن به کلیت و ماهیت تاریخ ایران توجه کافی نداشته‌اند. ایران کشوری با تمدن کهن و تاریخی پر از فراز و فرود است که همیشه اکثریت ملت ایران در مواقعی که وطن در خطر بوده، ایستادگی کرده و از سرزمین خود دفاع کرده‌اند. تمامی نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی که در این راستا به وجود آمده، نادیده گرفته شده و از تمامیت ارضی ایران دفاع شده است. این مسأله در محاسبات نتانیاهو و همپیمانانش مهم تلقی نشده و آن‌ها تصور می‌کردند که پس از سال‌ها فشار همه‌جانبه، به‌ویژه تحریم‌هایی که به کشور تحمیل شده، و با دامن زدن به انواع شکاف‌ها و مشکلات داخلی، احتمالاً می‌توانند تدارکات خطرناکی برای کشور فراهم نمایند. اما نمی‌توان دید که این دستورات به سادگی کنار گذاشته شود.

 

باید قدر این انسجام و هم بستگی را دانست

وی ادامه داد: بنابراین، آنان بدون توجه به این مناسبات وارد یک تجاوز شدند. در روزهای اول، با مسئولیت‌پذیری مردم، احزاب و گروه‌ها، حتی نیروهایی در خارج از کشور که خود را در تبعید می‌دانند یا افراد در زندان، به‌طور یکپارچه در برابر تجاوز ایستادند و حق مشروع ایران را حفظ کردند. این موضوع، دستاوردی بسیار مهم و با ارزش برای جامعه ایران و حکمرانی محسوب می‌شود و می‌بایست قدر این انسجام و همبستگی را دانست.

 

 «وطن» و «ایران» دو کلید واژه حفظ انسجام است

آذر منصوری با اشاره به دو کلید واژه انسجام ملی، تاکید کرد: در واقع، کلیدواژه‌ای که می‌تواند این انسجام را حفظ کند، «وطن» و «ایران» است. عواملی که می‌توانند به این هدف کمک کنند، شامل شناسایی واقعی و واقع‌بینانه آنچه موجب شکاف میان حاکمیت و دولت شده است، باید در دستور کار حکمرانی قرار گیرد و تمامی شیوه‌های حکمرانی که به بروز این گسست منجر شده‌اند، مورد اصلاح و برنامه‌ریزی قرار گیرند.

وی یادآور شد: فرصتی که برای حاکمیت پس از آتش‌بس و جنگ 12 روزه به منظور حفظ همبستگی و انسجام ملی به وجود آمده، برای هیچ‌کس قابل پیش‌بینی نبود. این فرصت باید تقویت شود و نباید به گروه‌های تندرو و اقلیتی که همواره در پی تحمیل نظرات خود به اکثریت جامعه ایران بوده‌اند، اجازه داد تا همچنان بر طبل دو قطبی بکوبند و موجب تشدید خشم جامعه ایران شوند.

 

 محدود کردن نفوذ به اتباع بیگانه یا ضعف قانون، پاک کردن صورت مسأله است

وی در خصوص مسأله نفوذ در کشور، افزود: در این دوره، نهادهایی امنیتی اطللاعاتی و دیگر نهادهای حاکمیتی باید به مسأله نفوذ و فجایعی که در ایران اتفاق افتاده، توجه ویژه‌ای داشته باشند و موضوع را به شکل ریشه‌ای شناسایی کنند. چطور می شود بلندپایه ترین مقامات نظامی و دانشمندان هسته ای در یک روز ترور می شوند؟ محدود کردن نفوذ به  اتباع بیگانه و یا اینکه نمایندگان مجلس تصور می کنند به دلیل ضعف قانون این سطح از نفوذ در کشور ما وجود دارد و نیاز به قانون جدید داریم، پاک کردن صورت مسئله نفوذ و جاسوسی در ایران است.

منصوری با تأکید بر اینکه قوانین موجود برای رسیدگی به این موضوع کفایت می کند و مشکل را باید در رویکردها، ساختارها و سیاستگذاری ها جست و جو کرد، یادآور شد: یکی از آشکارترین نمودهای این مسأله(نفوذ)، نحوه راهیابی کاترین شکدم به ساختار حکمرانی و مراکز حساس کشور بود. به نظر من، چنین رفتارهایی می‌تواند به دو قطبی‌سازی دامن بزند و این فرصت تاریخی را به تدریج به یک تهدید تبدیل کند. نیروهای امنیتی باید به این مسائل توجه کرده و در صورت عدم توجه و ایجاد خلل، طمع بیگانگان به خاک کشورمان بیشتر خواهد شد.

 

عوامل نارضایتی مردم نیز شناسایی و کنار گذاشته شود

آذر منصوری در پاسخ به سوال که آیا در شرایط فعلی به تغییر در سیاست های داخلی نیاز است؟ گفت: پیش از جنگ و فجایعی که حلقه نفوذ ایجاد کرده و باعث جان باختن بسیاری از نظامیان، غیرنظامیان، کادر بهداشت و درمان و سربازان وظیفه شد، خانواده‌های زیادی سوگوار شدند. در شرایطی که کشور بیش از هر زمان دیگری به انسجام و وحدت ملی نیاز دارد، ضروری است که مجموعه‌ای از اقدامات از سوی حاکمیت صورت گیرد تا همبستگی تقویت شده و عواملی که پیش از جنگ باعث تشدید شکاف بین حاکمیت و ملت بود، برطرف شود.

وی ادامه داد: از فشارهای اقتصادی تا رفتارهایی که در سطح جامعه به مناقشه‌های جدی تبدیل شده بود، مانند قانون حجاب و عفاف و سایر رفتارهای مشابه، نیاز به بازبینی و تجدیدنظر جدی دارد. خصوصاً صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با شبکه‌های برون مرزی که بسیار فعال هستند و نظر قابل توجهی جلب می‌کنند، نقش بسزایی در این زمینه دارد. برای جذب مخاطب و تحقق صدای تمامی مردم، باید نیازهای رسانه‌ای شهروندان ایران را از طریق تلویزیون تأمین کرده و به تقاضاها پاسخ دهد.

وی ادامه داد: باید در کنار این موارد، عوامل نارضایتی مردم نیز شناسایی و کنار گذاشته شود. همبستگی فعلی که در داخل کشور شکل گرفته، حول محور ایران، دفاع از وطن و تمامیت ارضی است و باید با همین ملاحظه تقویت شود تا پیوند میان حاکمیت و ملت مستحکم‌تر گردد. در این وضعیت، نیاز به گام‌های جدی از سوی حاکمیت است و هرگونه نگاه سلبی و امنیتی که در شرایط کنونی از سوی مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد و قوانینی که به نظر نمی‌رسد مشکلی را حل کنند، بلکه بر مشکلات می‌افزاید، باید کنار گذاشته شود.

منصوری تأکید کرد: باید صدای تمام جریانات وطن‌خواهی که با نگرش ملی در برابر نیروی متجاوز ایستادگی کرده‌اند، از صدا و سیمای ملی شنیده شوند

رییس جبهه اصلاحات از اقدام صداوسیما در راستای دعوت از چهره های اصلاح طلب، گفت: فکر می‌کنم نه تنها صدای اصلاح‌طلبان، بلکه تمامی جریانات وطن‌خواهی که با نگرش ملی در برابر نیروی متجاوز ایستادگی کرده‌اند، باید از صدا و سیمای ملی شنیده شوند. البته تلاش‌هایی در این راستا صورت گرفته و من نیز از سوی این رسانه دعوت شده‌ام، اما این اقدامات کافی نیستند. جامعه ایران محدود به دو طیف اصلاح‌طلب و اصول‌گرا نیست و یک جامعه متکثر و متنوع است، که باید صداهای مختلفی از آن منعکس شود.

وی ادامه دادک نیاز است که صدای همه گروه‌ها و نمایندگان فکر و اندیشه‌های گوناگون، به خصوص آن‌های که فراتر از چهره‌های شناخته‌شده و منتسب به جریانات خاص سیاسی هستند، در رسانه ملی شنیده شود. البته این اقدامات جمعاً مثبت هستند و به فال نیک گرفته می‌شوند، اما برای اینکه رسانه ملی بتواند جایگاه واقعی و ملی خود را بازیابی کند، باید تلاش‌ها به مراتب جدی‌تر و وسیع‌تر باشد.

 

حاکمیت باید به گونه ای عمل کند که همه شهروندان ایران باور کنند که ایران برای همه ایرانیان است

منصوری در پایان در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه موضوع ملی گرایی که این روزها بیش از قبل مطرح است، لوازم تحقق عینی و عملی آن چیست؟ گفت: اشتباهی که طی سالیان متمادی در کشور ما تکرار می شد مقابل هم قرار دادن ملی گرایی و دین بود. این تقابل جامعه ایران را نیز دوتکه می کرد، بر دوقطبی ها دامن می زد و بیشترین واگرایی از دین را به همراه داشته است. در ایران متنوع و متکثر، هم ناسیونالیسم باستانگرای افراطی شکست خورده و هم یکدست سازی جامعه ایران ذیل جامعه اسلامی. ما نیاز جدی به واقع بینی و شناخت جامعه امروز ایران داریم و راهی نیست جز آنکه این دو را در تقابل با یکدیگر قرار ندهیم. همان طور که دیدیم آتچه در جنگ ۱۲ روزه ای که به ما تحمیل شد، بیشترین عامل انسجام و همبستگی ملی شد، ایران و حسن وطن دوستی همه ایرانیان فارغ از نگرش های متنوع و متکثر بود.

وی با بیان اینکه در ادامه هم باید این موضوع به طور جدی مد نظر قرار گیرد، تصریح کرد: اما برای دوام این همبستگی تنها شعار ایران کفایت نمی کند؛ بلکه حاکمیت باید به گونه ای عمل کند که همه شهروندان ایران باور کنند که ایران برای همه ایرانیان است. این امر هم محقق نمی شود مگر اینکه تمامی رویکردها و رفتارها و سیاست هایی که موجب به وجود آمدن شکاف حاکمیت ملت شده شناسایی و اصلاح شود. به بیان دیگر حفظ همبستگی ملی مستلزم اصلام شیوه حکمرانی است.

اخبار مرتبط

انتهای پیام