شناسهٔ خبر: 73687400 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مجاهدت و خستگی‌ناپذیری، ویژگی بارز شهید طهرانچی بود

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم بزرگداشت شهید محمدمهدی طهرانچی و همراهان او، به تبیین ویژگی‌های برجسته این دانشمند فرزانه پرداخت و او را الگویی از یک مدیر مسئولیت‌پذیر، تحول‌خواه و خستگی‌ناپذیر معرفی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرزاد جهانبین صبح امروز _چهارشنبه یازدهم تیر_ در بزرگداشت دانشمند شهید محمد مهدی طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اظهار کرد: لازم است به خاطره‌ای از مرحوم آیت‌الله حسن‌زاده آملی در دوران جنگ تحمیلی اشاره کنم که در بحبوحه جنگ، آیت‌الله حسن‌زاده آملی به رزمندگان توصیه کردند که به موضوع معرفت‌النفس بپردازند. شاید در نگاه اول عجیب به نظر برسد، اما همانطور که امام راحل در کتاب چهل حدیث فرموده‌اند، بزرگ‌ترین جهاد، جهاد با نفس است.

وی افزود: آنچه در میدان عمل از ما بروز می‌کند، بازتابی از درون ماست و شخصیت شهید طهرانچی نیز تجلیگر همین حقیقت بود؛ اعمال او نمایانگر درون پاک و بی‌آلایشش بود. هفت ویژگی بارز شهید طهرانچی شامل ایمان عمیق و یکپارچه، روحیه تحول‌خواهی، مجاهدت و خستگی‌ناپذیری، امیدواری بی‌پایان، مسئولیت‌پذیری، مدیریت هوشمندانه و عادلانه و انتقادپذیری است که نشان‌دهنده عمق شخصیت و تعهد او به اصول و ارزش‌ها بود.

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: شهید طهرانچی شخصیتی یکپارچه داشت و علم و ایمان در وجود او در هم تنیده بود. او یک فیزیکدان برجسته بود، اما همه پدیده‌های علمی را نشانه‌ای از حکمت الهی می‌دانست، همواره به آینده می‌نگریست و بر لزوم همگامی با تحولات جهانی، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی، تأکید داشت. او معتقد بود اگر به استقبال حوادث نرویم، زیر آوار آن‌ها له خواهیم شد.

جهانبین توضیح داد: از دوران رزمندگی تا آخرین روزهای حیات، شهید طهرانچی یک مجاهد خستگی‌ناپذیر بود. یک لحظه از تلاش دست نمی‌کشید و معتقد بود این فرصت‌ها را مدیون انقلاب و جمهوری اسلامی است و با وجود تمام مشکلات و چالش‌ها، همواره امیدوار بود، همچنین او با صبر و پشتکار، دانشگاه آزاد را در یکی از سخت‌ترین دوران‌های خود تحویل گرفت و برای سربلندی آن تلاش کرد.

وی تصریح کرد: هرگز ندیدم شهید طهرانچی دیگران را مقصر بداند. همیشه به این مفهوم اعتقاد داشت که «چون نیک بنگری، هر خویش در آنی»، اگر مشکلی پیش می‌آمد، ریشه آن را در کم‌کاری خود می‌جست، مدیریت او بر پایه عدل و احسان بود. با هوش بالا و تدبیر، تصمیم می‌گرفت و هیچ‌گاه سفارشی را در انتصابات نمی‌پذیرفت. شهید طهرانچی به معنای واقعی کلمه شنوا بود. بسیاری از طرح‌های موفق دانشگاه آزاد همچون پویش اشتغال، حاصل همین روحیه شنوندگی و استفاده از ایده‌های دیگران بود.

فروتنی و تواضع در اوج مسئولیت

معاون فرهنگی دانشگاه آزاد تبیین کرد: شهید طهرانچی از اینکه کسی پای ماشینش منتظر بماند، ناراحت می‌شد، اما در روز وداع، میلیون‌ها نفر به انتظارش ایستادند و او را بر دوش خود بدرقه کردند. او توجه ویژه‌ای به پیگیری مشکلات مردم داشت و خود را نماینده یک خانواده بزرگ می‌دانست و در هر جایگاهی، شأن آن خانواده را حفظ می‌کرد. مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) بارها نگرانی و علاقه خود را نسبت به شهید طهرانچی ابراز کرده و بر لزوم حفظ جان او تأکید داشتند. شهید طهرانچی نیز رهبر انقلاب را نایب امام زمان (عج) می‌دانست و لبخند او را لبخند امام می‌دید.