به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول میرباقری امروز _دوشنبه نهم تیر_ در صدوهفتادودومین جلسه کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به تأثیر برگزاری مسابقات فرهنگی در جلب مشارکت مردم اظهار کرد: برگزاری مسابقاتی همچون مسابقه نقاشی میتواند طیف وسیعی از شهروندان را به سمت توجه بیشتر به فرهنگ شهروندی سوق دهد و زحمات دستاندرکاران این حوزه را بیشتر نمایان کند.
وی با تأکید بر لزوم گره زدن مباحث ترافیکی با احکام اسلامی و فرهنگ ایرانی افزود: بسیاری از تخلفات ترافیکی همچون رعایت نکردن معاینه فنی، پارک دوبله یا عبور از چراغ قرمز، در واقع مصداق حقالناس هستند، اما مردم به این جنبه توجهی ندارند.
میرباقری ادامه داد: در جامعه مذهبی همچون اصفهان، میتوان از مفاهیمی همچون حقالناس یا توصیههای دینی درباره رعایت حقوق دیگران برای تأثیرگذاری بیشتر بر رفتار ترافیکی شهروندان استفاده کرد.
عضو کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان با انتقاد از کمکاری در حوزه ترویج دوچرخهسواری و پیادهروی اظهار داشت: در این دوره، کار چندانی روی موضوع دوچرخهسواری انجام نشده است، همچنین در زمینه فرهنگ استفاده از حملونقل عمومی، اقدامات کافی صورت نگرفته است.
وی گفت: برخی افراد با اشتیاق از اتوبوس یا مترو استفاده میکنند و حتی با وجود داشتن خودروی شخصی، به این فرهنگ عادت کردهاند و این نشان میدهد با برنامهریزی دقیق میتوان تغییرات مثبتی ایجاد کرد.
میرباقری با اشاره به ظرفیت رویدادهای فرهنگی شهرداری ادامه داد: آیا حق ما نیست که وقتی در میدان امام (ره) رویدادی با حضور ۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ نفر برگزار میشود، حداقل ۵ دقیقه از آن به آموزش فرهنگ شهروندی اختصاص یابد؟ حتی ارائه یک نکته کوتاه میتواند اثرگذار باشد.
وی با اشاره به تجربههای موفق دیگر کشورها در فرهنگسازی گفت: در دوران کرونا، در برخی کشورها حتی کودکان به بزرگترها تذکر میدادند که ماسک بزنند و این کشورها لزوماً پیشرفته نبودند، اما فرهنگ شهروندی در آنها نهادینه شده بود.
میرباقری با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از فضای مجازی برای ترویج فرهنگ ترافیک گفت: امروزه شبکههای اجتماعی ظرفیت بالایی برای آموزش دارند و اگرچه نصب تابلوهای آموزشی مهم است، اما اثرگذاری محتوای تولیدشده در فضای مجازی میتواند بسیار بیشتر باشد.