شناسهٔ خبر: 73654909 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اعزام زائران حج تمتع از خراسان رضوی ۱۰ درصد افزایش داشت + فیلم

مشهد- ایرنا- رییس حج و زیارت خراسان رضوی گفت: سهمیه زائران خراسان رضوی در حج تمتع امسال نسبت به سال گذشته به میزان بیش از ۱۰ درصد و شامل هزار نفر افزایش داشته است.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام و المسلمین مهدی شجاع روز دوشنبه در حاشیه بازگشت حجاج از سرزمین وحی به کشور از طریق فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حج تمتع امسال ۱۰ هزار و ۳۶۰ نفر در قالب ۷۱ کاروان از خراسان رضوی به سرزمین وحی اعزام شدند که نسبت به پارسال هزار نفر بیشتر بوده است.

وی ادامه داد: نیمی از کاروان‌های حجاج خراسان رضوی در حج تمتع امسال از شهر مشهد و نیم دیگر از سایر شهرستان‌های استان خراسان رضوی هستند.

رییس حج و زیارت خراسان رضوی بیان کرد: همچنین ۱۰ کاروان زائران خراسان رضوی در حج تمتع امسال به زائران زن و مرد اهل سنت مقیم استان اختصاص داشته است.

وی افزود: قبل از آغاز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی، ۱۱ کاروان حجاج خراسان رضوی از سرزمین وحی به استان بازگشتند و در دوران جنگ ۱۲ روزه اسراییل و ایران با لغو شدن پروازها، بازگشت کاروان‌های حجاج استان از کشور عراق و به صورت زمینی انجام شد و پس از اتمام جنگ و آغاز پروازها، بازگشت سایر حجاج ایرانی و کاروان های استان، از طریق فرودگاه هاشمی‌نژاد مشهد در حال انجام است.

شجاع اظهار کرد: آخرین پرواز بازگشت حجاج ایرانی و کاروان های استان خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه) از مدینه به فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد انجام خواهد شد و زائران از مشهد به استان‌ها و شهرهای خود بازخواهند گشت.

وی گفت: در حج تمتع امسال پنج نفر از حجاج خراسان رضوی دعوت حق را لبیک گفتند که از این تعداد پیکر سه نفر از حاجیان استان در مکه و عربستان به خاک سپرده شد و پیکر ۲ زائر دیگر به ایران منتقل خواهد شد.

به گزارش ایرنا، گروهی از زائران باقی‌مانده حج تمتع ۱۴۰۴ با همراهی حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، صبح امروز (۹ تیرماه) از مدینه منوره وارد فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد شدند و مورد استقبال رسمی تولیت آستان قدس رضوی و رییس حج و زیارت استان خراسان رضوی، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی و سایر مسوولان استانی قرار گرفتند.

بر اساس اعلام مسوولان حج و زیارت خراسان رضوی، بازگشت زائران از مدینه به مشهد با استفاده از ناوگان پروازی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در حال انجام است. پس از ورود به فرودگاه بین‌المللی مشهد، فرآیند انتقال زمینی زائران به استان‌های مبدا در حال اجرا است.

از آغاز عملیات بازگشت حجاج تمتع از پنجم تیرماه تاکنون، ۳۸ پرواز از مبدا عربستان وارد فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد شده‌اند و در مجموع هشت هزار و ۷۴۰ نفر از زائران بیت‌الله‌الحرام را به میهن اسلامی بازگردانده‌اند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این پروازها تا دهم تیرماه ادامه خواهد داشت.