به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از Goal، اولین نسخه از جام جهانی باشگاهها در قالبی تازه، پس از برگزاری بازیهای مرحله گروهی، به ایستگاه هیجانانگیز مرحله حذفی رسیده است. این تورنمنت با حضور بزرگان فوتبال اروپا و آمریکای جنوبی، و حتی شگفتیسازانی از آسیا و آمریکای شمالی، ترکیبی از سبکهای مختلف و چالشهای متنوع را به نمایش گذاشته است.
در بین ۱۶ تیم باقیمانده، ۹ تیم از اروپا حضور دارند و برزیلیها با چهار نماینده قدرتمند، بیش از هر منطقهای درخشیدهاند. در این رتبهبندی به بررسی عملکرد تیمها در مرحله گروهی، کیفیت فنی، ترکیب بازیکنان و قرعه مرحله یکهشتم نهایی پرداختهایم تا قدرتمندترین تیمها در مسیر فتح جام را شناسایی کنیم.
۱۶. الهلال (عربستان)
این تیم که صحبت از صعودش از گروه H بود، انتظارات را برآورده کرد. الهلال با هدایت سیمونه اینزاگی توانست مقابل رئال مادرید به تساوی برسد و از باخت به سالزبورگ جلوگیری کند. در آخرین بازی گروهی برابر پاچوکا به پیروزی رسید و با شایستگی بهعنوان تیم دوم صعود کرد. در مرحله حذفی منتظر رویارویی با منچستر سیتی هستند؛ روبرویی سخت اما فرصت بزرگی برای نمایش قدرت.
۱۵. اینتر میامی (آمریکا)
تنها نماینده آمریکای شمالی که به یک پیروزی تاریخی دست یافت؛ آن هم اولین شکست یک تیم اروپایی در جام باشگاهها و به عنوان اولین تیم آمریکایی موفق شدند. آنها پس از تساوی روز اول مقابل الاهلی و پیروزی مقابل پورتو، توانستند در ادامه با شکست پالمیراس به دور بعدی برسند. هرچند حالا باید به مصاف پاریسنژرمن بروند، اما تا کنون باعث افتخار میزبان شدند و شاید بازگشت مسی در این مرحله جادوی بیشتری بهوجود آورد.
۱۴. مونتری (مکزیک)
تنها نماینده باقیمانده کونکاکاف عملکرد درخشانی داشته و باعث افتخار فوتبال مکزیک شده است. شاگردان دومنک تورنت موفق شدند از اینترمیلان و ریورپلاته امتیاز بگیرند و سپس با پیروزی قاطع چهار بر صفر برابر اوراوا ردز دیاموندز، به عنوان تیم دوم گروه E صعود کنند. با مدافعی چون سرخیو راموس که ستون خط دفاع است، مونتری امیدوار است بتواند در مرحله یکهشتم نهایی بروسیا دورتموند را غافلگیر کند.
۱۳. فلومیننزه (برزیل)
تیم فرناندو دینیس که با سبک «رابطهمحور» خود در سال ۲۰۲۳ قهرمان لیبرتادورس شد، حالا چهرهای متفاوت دارد. با وجود افت محسوس کیفیت بازی و دو تساوی بدون گل در مرحله گروهی، فلومیننزه به مرحله حذفی صعود کرده است. تساوی برابر مامِلودی سانداونز باعث صعود آنها شد اما با توجه به نمایش نهچندان امیدوارکنندهشان، احتمال صعودشان در مرحله بعد پایین ارزیابی میشود.
۱۲. یوونتوس (ایتالیا)
یوونتوس تورنمنت را با بردهای پرگل برابر العین (پنج بر صفر) و الوداد (چهار بر یک) طوفانی آغاز کرد اما در بازی سوم توسط منچستر سیتی (پنج بر دو) نابود شد. شاگردان ایگور تودور با ستاره جوانی چون کنان ییلدیز، پیشرفت کردهاند اما بازی با رئال مادرید در مرحله یکهشتم نهایی چالشی بسیار سخت برای آنها خواهد بود.
۱۱. بنفیکا (پرتغال)
شروع نهچندان خوب با تساوی برابر بوکاجونیورز در دقیقه ۸۴ آغاز شد، اما عقابها رفتهرفته فرم گرفتند. بعد از پیروزی بر آوکلند سیتی، آنها با شکست بایرنمونیخ برای نخستین بار در تاریخ، صدرنشین گروه C شدند.
عملکرد درخشان آندریاس شیلدرپ و ترابین، آنها را به مصاف چلسی در مرحله بعد رسانده است؛ دیداری که هر نتیجهای در آن قابل پیشبینی است.
۱۰. بروسیا دورتموند (آلمان)
همانطور که یولیان برانت اذعان کرد، دورتموند در مرحله گروهی فوتبال چشمگیری بازی نکرد. با این حال، نمایش ستاره جدید تیم، جوب بلینگهام، امید را در اردوی زردپوشان زنده نگه داشته است. گل او مقابل ماملودی سانداونز و پاس گلش در پیروزی برابر اولسان، صعود دورتموند به عنوان صدرنشین گروه F را تضمین کرد. بازی یکهشتم مقابل مونتری در شب برگزار میشود، مسئلهای که به نفع دورتموند است چون نیکو کواچ گفته بود بازیکنانش با گرمای آمریکا مشکل دارند.
۹. فلامینگو (برزیل)
فلامینگو اولین تیمی بود که صعودش به مرحله حذفی قطعی شد؛ ابتدا با برد دو بر صفر برابر الترجی تونس و سپس بازگشتی تماشایی مقابل چلسی. با این حال، بدشانسی باعث شد در مرحله بعد به بایرنمونیخ برخورد کنند، تیمی که صدرنشینی گروه را از دست داد. با این حال، فلامینگو که در این تورنمنت شکستناپذیر بوده، از این چالش نمیترسد و با توجه به کیفیت بازیکنانش میتواند هر تیمی را شکست دهد.
۸. پالمیراس (برزیل)
ده دقیقه مانده به پایان بازی آخر مرحله گروهی مقابل اینتر میامی، پالمیراس در آستانه از دست دادن صدرنشینی بود، اما گلهای پائولینیو و مائوریسیو تساوی دو بر دو را رقم زد. با این نتیجه، حالا آنها به جای پاریسنژرمن، در یک بازی تمامبرزیلی به مصاف بوتافوگو میروند. این قرعه هرچند سخت است، اما برای شاگردان آبل فریرا و در حضور ستارهای چون استواو ویلیان، قابل عبور به نظر میرسد.
۷. اینترمیلان (ایتالیا)
شروع خوبی در این تورنمنت نداشتند و به نظر میرسید هنوز در شوک شکست فینال لیگ قهرمانان برابر پاریسنژرمن هستند. با این حال، لائوتارو مارتینز ناجی تیم شد؛ ابتدا با تساوی برابر مونتری، سپس با گل دقایق پایانی مقابل اوراواردز، و در نهایت با برد دو بر صفر مقابل ریورپلاته، اینتر صدرنشین گروه E شد. حالا این تیم آماده دیدار برابر فلومیننزه است؛ دیداری که در ظاهر برای کریستین چیوو و تیمش قابل عبور است.
۶. چلسی (انگلیس)
با وجود شروع امیدوارکننده، شکست سنگین برابر فلامنگو باعث شد چلسی به عنوان تیم دوم گروه D صعود کند. با این حال، قرعه خوبی نصیب آنها شده و حالا باید با بنفیکا روبهرو شوند، نه بایرنمونیخ. تیم انزو مارِسکا با بازیکنان باکیفیتی چون کول پالمر و فرصت طلایی برای لایم دلاپ، پتانسیل زیادی دارد، اما باید عملکرد بهتری از ستارههای اصلی خود نشان دهند تا به مراحل بالاتر برسند.
۵. بوتافوگو (برزیل)
برد حیرتانگیزشان مقابل پاریسنژرمن در بازی دوم، سر و صدای زیادی به پا کرد، اما شاید این پیروزی چندان هم غیرمنتظره نبود. بوتافوگو هم قهرمان فعلی برزیل است و هم قهرمان آمریکای جنوبی. در خط حمله، آنها مهاجم خوشآتیهای چون ایگور ژسوس دارند که یکی از ستارههای تورنمنت تا اینجا است. گرچه باخت مقابل اتلتیکو مادرید صدرنشینی را از آنها گرفت، اما برخورد با پالمیراس در مرحله یکهشتم شاید مسیر سادهتری را برای این تیم رقم بزند.
۴. بایرنمونیخ (آلمان)
آغاز طوفانی با برد ده بر صفر برابر آوکلند سیتی و سپس پیروزی مقابل بوکاجونیورز با گل دقایق پایانی مایکل الیسه، نوید تورنمنتی درخشان را میداد. اما در بازی سوم برابر بنفیکا متوقف شدند و صدر جدول را از دست دادند. حالا باید به مصاف فلامنگویی بروند که نمایشهای بسیار خوبی داشته است. در کنار این چالش، افت هری کین مقابل دروازه، باعث نگرانی وینسنت کمپانی شده است.
۳. رئال مادرید (اسپانیا)
مثل همیشه، رئال مادرید در مراحل حساس بهتر میشود. گرچه در اولین بازی مقابل الهلال متوقف شدند (که البته اولین بازی رسمی ژابی آلونسو روی نیمکت بود) اما برد ۱۰ نفره مقابل پاچوکا و سپس پیروزی قاطع مقابل سالزبورگ، صدرنشینی گروه را به مادریدیها هدیه داد. با بازگشت وینیسیوس جونیور و جود بلینگهام به فرم ایدهآل، بعید است یوونتوس در مرحله یکهشتم توان متوقف کردن لوس بلانکوس را داشته باشد.
۲. پاریسنژرمن (فرانسه)
شروعی خیرهکننده با برد چهار بر صفر مقابل اتلتیکو مادرید باعث شد همه پاریس را جدی بگیرند، اما شکست یکبر صفر برابر بوتافوگو یک هشدار جدی بود. با این حال، پیروزی قاطع برابر سیاتل در بازی پایانی گروه، صدرنشینی پاریسیها را تضمین کرد. هرچند نشانههایی از خستگی بازیکنانی مانند خویچا کواراتسخلیا به چشم میخورد، اما آنها برای دیدار با اینتر میامی، با رهبری لوئیس انریکه و انگیزه مقابله با لیونل مسی، آماده هستند.
۱. منچسترسیتی (انگلیس)
تنها تیمی که هر سه بازی مرحله گروهی را با پیروزی پشت سر گذاشت و با ۱۳ گل زده و فقط ۲ گل خورده، مدعی بلامنازع قهرمانی است. پپ گواردیولا و باشگاه با خریدهای پرخرج پیش از تورنمنت، نشان دادند که فتح این جام را بسیار جدی گرفتهاند، بهویژه برای جبران ناکامیهای فصل ۲۵-۲۰۲۴. برد پنج بر دو مقابل یوونتوس، به گفته گواردیولا «بهترین نمایش تیم در ماههای اخیر» بود و با توجه به مسیر سادهتر در جدول، نرسیدن سیتی به فینال شگفتی بزرگی خواهد بود.