شناسهٔ خبر: 73586276 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

 مردم خراسان جنوبی با علم بندان به استقبال محرم می روند

مراسم علم بندان در بیرجند و برخی مناطق دیگر خراسان جنوبی در غروب آخرین روز ماه ذی الحجه برگزار می‌شود که نشانگر آغاز مراسم ماه محرم در استان است.

صاحب‌خبر -

 مردم خراسان جنوبی میزبان مراسم علم بندان در اولین روز محرم
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به اینکه علم از مهم‌ترین نماد ها در اجرای مراسم سوگواری محرم به شمار می‌رود گفت: در هر یک از نقاط استان هر یک از علم‌ها را به نشانه امام حسین (ع) و اصحابش نامگذاری کرده و هر علم را نمادی از آن شخصیت می‌پندارند.

برآبادی افزود: در برخی روستا‌ها این مراسم در روز‌های پنجم، ششم و هفتم محرم آغاز می‌شود و علت آن را ورود اهل بیت(ع) به کربلا ذکر می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه علم‌ها اغلب بانی و علمچی دارند که صاحب علم محسوب می‌شوند گفت: این کار به طور موروثی از پدر به پسر بزرگ‌تر خانواده می‌رسد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: پس از جمع شدن مردم، بزرگان و سادات محل،  لباس ها، دستمال، پارچه‌ها و توغ towq علم را می‌بندند و در حین کار اسپند دود می‌کنند و یک نفر چاووشی می‌خواند و دیگران صلوات می‌فرستند.

وی افزود: این آئین با شماره ۶۲۷ در فهرست میراث معنوی کشور (ناملموس) به ثبت رسیده است.

مراسم علم بندان امروز در مرکز استان ساعت ۱۶ در محبان الزهرا بیرجند برگزار می‌شود.