آتشپاد دوم محمدمهدی مقدسزاده در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان در راستای ارتقای ایمنی شهری و بهرهگیری از فناوریهای نوین، بهتازگی سند استراتژیک سازمان خود را برای افق ۱۴۱۰، ذیل سند نهاد بالادستی شهرداری اصفهان تدوین کرده است.
وی افزود: این سند شامل اهداف، شاخصها و برنامههای اجرایی است که تا سال ۱۴۱۰ مشخص و مبرهن شده است؛ یکی از اهداف کلیدی این سند توسعه و ارتقای سطح ایمنی و یکی از اهداف خرد آن، هوشمندسازی و بهرهبرداری از فناوریهای نوین است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: این سازمان با ایجاد نظام مدیریت تکنولوژی و هسته فناورانه با همکاری نخبهها و کارشناسان خود، اختراعات کاربردی داشته و پیگیر ثبت آن است.
مقدسزاده ادامه داد: از جمله مهمترین این اختراعات، تجهیز امدادگر چاه است که به کمک این فناوری، پیش از ورود نیروهای امدادی به چاهها یا تونلها، امکان ارسال تصویر، صوت و تشخیص گازهای خطرناک وجود دارد؛ این تجهیز نهتنها برای آتشنشانان اصفهانی، بلکه برای تمام کشور مفید خواهد بود، چرا که در حوادث مشابه در سطح کشور همچون حادثهای که سال گذشته در بندرعباس منجر به شهادت یکی از آتشنشانان شد، این تجهیز میتواند جان امدادگران را نجات دهد.
وی با اشاره به سند هوش مصنوعی و پیشرفت در عملیات امداد بیان کرد: یکی از مهمترین گامها در مسیر هوشمندسازی، تدوین سند هوش مصنوعی برای سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی اصفهان است که در حال حاضر در حال تکمیل است؛ این سند که تا پایان سال جاری به طور کامل تدوین خواهد شد، با هدف تصمیمگیری سریعتر و دقیقتر در تمام بخشهای سازمان آتش نشانی خصوصاً در حین وقوع حریق و حوادث، به ویژه در هنگام اعزام نیروها، در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: نخستین اقدام در این زمینه، خرید تبلتهای پیشرفته و راهاندازی سیستمهای مسیریابی هوشمند است که زمان رسیدن نیروها به محل حریق یا حادثه را کاهش خواهد داد.
مقدسزاده خاطرنشان کرد: به علاوه تحلیل سوابق دادههای حریق و حوادث شهری با استفاده از هوش مصنوعی به پیشبینی الگوهای خطر و پهنهبندی مناطق پرخطر حریق کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در ادامه این مسیر، سازمان آتشنشانی اصفهان با استفاده از رباتهای آتشنشان، پهپادهای آتش نشان و کاوشگر و دوربینهای هوشمند با ارسال تصاویر به صورت لحظهای در پایش زنده محل حریق و تحلیل دادهها در لحظه، نقش مهمی ایفا میکند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان افزود: با استفاده از نرمافزارهای تخصصی همچون PathFinder و PyroSim، در هنگام وقوع حریق در ساختمانها، رفتار حریق و مسیرهای خروج ایمن برای نجات افراد بهصورت دقیق شبیهسازی میشود و کمک قابل توجهی به نیروهای امدادی میکند.
مقدسزاده اظهار داشت: سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با گامهای بلندی که در جهت هوشمندسازی برداشته است، زمینهساز تحول دیجیتال در سازمانهای آتشنشانی کشور و ارتقای ایمنی شهری خواهد بود و بهطور حتم تأثیر این اقدامات در بهبود عملکرد و کارایی در عملیات امداد و نجات مشهود خواهد بود.