شناسهٔ خبر: 73572926 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پرداخت ۱۲۰ میلیارد ریال وام اشتغال در سمنان برای جلوگیری از بازگشت به زندان

سمنان - ایرنا - مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان با اشاره به پرداخت ۱۲۰ میلیارد ریال وام اشتغالزایی به زندانیان این استان پس از آزادی در سال ۱۴۰۳، گفت: پرداخت وام به مددجویان،‌ گامی مهم در مسیر اصلاح و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی این قشر و خانواده‌هایشان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، امید کهربایی روز چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضاییه در سالن همایش اداره‌کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و محکومیت جنایت‌های رژیم جنایتکار صهیونیستی در ایران افزود: سهم اتباع خارجی با توجه به جمعیت کیفری زندان‌های استان کم نیست و هفت درصد جمعیت کیفری زندان‌های این استان از اتباع خارجی هستند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان با بیان اینکه ۱۱۰ زندانی با جرایم سبک در این استان دارای پابند الکترونیک هستند، ابراز کرد: اجرای مراقبت الکترونیکی با استفاده از پابند الکترونیکی با هدف کاهش جمعیت کیفری و آسیب‌های ناشی از محبوس بودن سرپرست خانواده اجرا می‌شود.

پرداخت ۱۲۰ میلیارد ریال وام اشتغال در سمنان برای جلوگیری از بازگشت به زندان امید کهربایی مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان

وی تصریح کرد: پرونده قضایی و خانواده ۲ دغدغه مهم زندانیان است و اداره‌کل زندان‌ها با اشتغالزایی و غنی‌سازی اوقات فراغت زندانیان سعی در رفع دغدغه‌ها و اصلاح تربیتی این قشر دارد.

دستمزد ۲۸۰ میلیارد ریالی زندانیان از اشتغال

کهربایی افزود: یک‌هزار و ۸۰۰ زندانی در زندان‌های استان سمنان سال ۱۴۰۳ موفق به مهارت‌آموزی و کسب گواهینامه مهارتی از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای شدند.

وی با بیان اینکه اداره‌کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان طی قرارداد با کارخانه‌ها فرصت کار و اشتغال را برای آنها فراهم کرده است، ادامه داد: ۲۵۰ میلیارد ریال سال ۱۴۰۳ و ۳۰ میلیارد ریال سال ۱۴۰۴ حقوق و دستمزد به زندانیان در قبال کار پرداخت شد.

پرداخت ۱۲۰ میلیارد ریال وام اشتغال در سمنان برای جلوگیری از بازگشت به زندان اشتغال زندانیان

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان اضافه کرد: ۶۰ درصد محکومان دارای شرایط در زندان‌های سمنان مشغول به کار و دارای حقوق و دستمزد هستند.

وی ابراز کرد: زندانیان جرایم غیرعمد با تاییدشدن مُعسِر بودن(ناتوانی در پرداخت بدهی) با همراهی ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه، آزاد می‌شوند.

آزادی ۱۶۱ زندانی جرایم غیرعمد طی ۲ سال

به گفته وی، ۱۳۸ زندانی جرایم غیرعمد با بدهی یکهزار و ۶۰۰ میلیارد ریال با همراهی و کمک ۱۷۰ میلیارد ریال از سوی ستاد دیه، پرداخت تسهیلات و آورده شخصی طی سال ۱۴۰۳ از زندان رهایی یافتند.

این مسوول بیان کرد: ۲۳ زندانی جرایم غیر عمد با بدهی ۲۲۰ میلیارد ریال با تامین بخشی از بدهی با کمک ستاد دیه، آورده زندانی و پرداخت تسهیلات سال ۱۴۰۴ آزاد شدند.

به گزارش ایرنا، زندانیان جرایم غیرعمد از جمله افرادی هستند که به علت ناتوانی در پرداخت دیه حوادث رانندگی منجر به فوت یا جرح، ناتوانی در پرداخت مهریه و نفقه، چک‌های برگشتی غیرکلاهبرداری و حوادث کارگاهی، ناخواسته گرفتار زندان شده‌اند.

کهربایی ابراز کرد: ۸۰ میلیارد ریال به خانواده زندانیان استان سمنان به طور نقدی و غیرنقدی سال ۱۴۰۳ کمک شد و ۱۳۰ میلیارد ریال وام با هدف ایجاد اشتغال خرد پرداخت شد.

پرداخت ۱۲۰ میلیارد ریال وام اشتغال در سمنان برای جلوگیری از بازگشت به زندان کمک‌های غیر نقدی به خانواده زندانیان

وی افزود: حدود ۵۸۰ خانواده زندانیان زیر چتر حمایتی اداره‌کل زندان‌های استان سمنان هستند.

وی یادآور شد: بیش از ۸۰۰ دوره آموزش مهارت زندگی و اشتغالزایی برای خانواده زندانیان با هدف حمایت طی سال ۱۴۰۳ برگزار شد.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی سمنان ابراز کرد: ۴۰ خانواده زندانیان سال گذشته برای نخستین بار به مشهد و ۱۴ خانواده به کربلا اعزام شدند.

توسعه ۱۱ هزار مترمربعی فضای زندان‌های سمنان

وی ادامه داد: ۱۱ هزار مترمربع مکان خوابگاهی و ورزشی مورد نیاز زندانیان طی چهار سال گذشته در استان سمنان ساخته شد.

وی با اشاره به ضرورت نوسازی زندان گرمسار، بیان کرد: این طرح نیازمند همراهی مسوولان در تامین اعتبار است.

کهربایی با اشاره به رویکرد اقدام‌های تامینی و اقدام‌های تربیتی اظهار کرد: ورزش صبحگاهی و سوادآموزی ۲ تکلیف زندانیان در قالب اقدام‌های تامینی است و ارایه آموزش‌های مذهبی، فرهنگی و مهارت‌آموزی در زمینه‌های مختلف همچون کنترل خشم از اقدام‌های تربیتی مورد توجه محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و به عبارتی می‌تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.