شناسهٔ خبر: 73571832 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

ارزیابی اولیه اطلاعاتی آمریکا: حملات واشنگتن برنامه هسته‌ای ایران را نابود نکرده است

به گفته CNN یک ارزیابی اولیه از سوی آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا و فرماندهی مرکزی نشان می‌دهد که حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، برخلاف ادعاهای دونالد ترامپ و پیت هیگست درباره «نابودی کامل»، تنها موجب تأخیر چند ماهه در برنامه هسته‌ای تهران شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شبکه خبری CNN گزارش داده یک ارزیابی اولیه از سوی آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا و فرماندهی مرکزی نشان می‌دهد که حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، برخلاف ادعاهای دونالد ترامپ و پیت هیگست درباره «نابودی کامل»، تنها موجب تأخیر چندماهه در برنامه هسته‌ای تهران شده است.

طبق این گزارش، حملات آمریکا به سه مرکز هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان، تنها پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را برای چند ماه به تعویق انداخته است.

این ارزیابی اطلاعاتی در تضاد با ادعاهای پیشین رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و وزیر دفاع پیت هیگست است که گفته بودند این حملات، بخش عمده‌ای از برنامه هسته‌ای ایران را «کاملاً نابود» کرده‌اند.

اهداف حساس آسیب ندیده‌اند

منابع اطلاعاتی اشاره کرده‌اند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران آسیب ندیده و تجهیزات مربوط به غنی‌سازی نیز تا حد زیادی سالم باقی مانده‌اند، با وجود حملات هفته گذشته به تأسیسات هسته‌ای ایران.

واکنش کاخ سفید

کارولاین لویت، سخنگوی کاخ سفید، وجود چنین ارزیابی اطلاعاتی را تأیید کرد، اما نتایج آن را «کاملاً اشتباه» دانست و رد کرد. به‌نظر می‌رسد این اظهارات، تلاشی برای دفاع از روایت رسمی دولت ترامپ درباره موفقیت عملیات نظامی است.

ارزیابی در حال تغییر است

یک منبع مطلع اعلام کرد که این ارزیابی هنوز نهایی نیست و ممکن است در هفته‌های آینده و با دریافت اطلاعات جدید از منابع میدانی، تصاویر ماهواره‌ای و ارتباطات محلی، تغییر کند.

انتقاد ترامپ از رسانه‌ها

ترامپ نیز روز گذشته از شبکه‌های CNN و MSNBC به‌شدت انتقاد کرد و آن‌ها را به پخش «اخبار جعلی» متهم کرد، به‌ویژه به‌دلیل اینکه این رسانه‌ها اثرگذاری حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران را کم‌اهمیت جلوه داده‌اند.

اختلاف در درون دولت آمریکا

رسانه‌های اسرائیلی نیز گزارش دادند که نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، و دونالد ترامپ زودهنگام پیروزی اعلام کرده‌اند، در حالی که اطلاعات آمریکا می‌گوید ذخایر اورانیوم ایران آسیب ندیده است.

این رسانه‌ها افزودند که در داخل دولت آمریکا بر سر میزان موفقیت حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش این منابع، دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا تأکید کرده‌اند که سانتریفیوژهای ایران تا حد زیادی سالم باقی مانده‌اند.