شناسهٔ خبر: 73568438 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تکرار گزافه گویی‌ آمریکا در شورای امنیت و دفاع گستاخانه از حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران

نیویورک – ایرنا- نماینده آمریکا در سازمان ملل ادعاها و گزافه گویی های دولت دونالد ترامپ را در آخرین نشست دوره ای و عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام تکرار و از حملات آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران گستاخانه دفاع کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، دوروتی شی نماینده آمریکا در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت ادعا کرد: امروز که در حال بررسی نتیجه‌گیری‌های گزارش نهایی دبیرکل در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ هستیم، ایران همچنان آشکارا تعهدات خود را در سازمان ملل نقض می‌کند.

معاون نمایندگی آمریکا مدعی شد:« تهران به ارائه سلاح به حوثی‌ها (انصارالله) در یمن و حزب‌الله در لبنان ادامه داده است که هر دو نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل هستند.»

دیپلمات آمریکایی ادعا کرد: «علاوه بر این، ایران در زمان اجرای مفاد مربوط به قطعنامه ۲۲۳۱، آنها را رعایت نکرده است، همانطور که صدها پهپادی که در سال ۲۰۲۲ برای استفاده در حملات علیه اوکراین به روسیه منتقل کرد، گواه این امر است.»

نماینده آمریکا در ادامه ادعاهای واشنگتن مدعی شد: «عدم پایبندی ایران به تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه، سال‌هاست که درگیری‌ها را طولانی و بی‌ثباتی را در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن تداوم بخشیده است.»

او همچنین ادعا کرد: جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد راستی‌آزمایی و نظارت در ایران با توجه به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، به روشنی نشان می‌دهد که ایران بدون هیچ توجیه غیرنظامی معتبری، به سرعت بخشیدن به فعالیت‌های هسته‌ای خود ادامه داده است.

شی مدعی شد: در ۱۲ ژوئن، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران را به دلیل قصورهای متعدد در رعایت پادمان‌های هسته‌ای، پایبند به تعهداتش ندانست و جای تاسف است که برخی از اعضای این شورا تصمیم گرفته‌اند که آن را نادیده بگیرند.

نماینده آمریکا در شورای امنیت ادعا کرد: ایالات متحده از عدم پایبندی ایران و تهدید مداوم آن برای ثبات منطقه‌ای چشم‌پوشی نخواهد کرد. رئیس جمهور ترامپ به وضوح تاکید کرده است که زمان صلح فرا رسیده است. علیرغم تلاش‌های مداوم و با حسن نیت رئیس جمهور برای مذاکره و حل دیپلماتیک این مسائل، رهبران ایران سنگ‌اندازی کردند و در نهایت از توافق با توافقی که مانع از دستیابی آنها به سلاح هسته‌ای می‌شد، خودداری کردند.

این دیپلمات آمریکایی گستاخانه با دفاع از تجاوز نظامی کشورش به تاسیسات هسته ای ایران مدعی شد: در ۲۱ ژوئن، یک عملیات دقیق ایالات متحده به طور مؤثر هدف محدود ما را برآورده کرد: کاهش ظرفیت ایران برای تولید سلاح هسته‌ای. این حملات - مطابق با حق ذاتی دفاع جمعی، مطابق با منشور سازمان ملل - با هدف کاهش تهدید ایران علیه اسرائیل، منطقه و به طور گسترده‌تر، صلح و امنیت بین‌المللی انجام شد.

او افزود: پس از این عملیات تاریخی، رئیس جمهور ترامپ بلافاصله آتش‌بس بین اسرائیل و ایران را هماهنگ و اعلام کرد. در این لحظه حساس، همه ما باید از ایران بخواهیم که از این فرصت برای صلح و رفاه استفاده کند - و به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشد.

شبکه سی ان ان وابسته به دموکرات ها و مخالفان ترامپ روز سه شنبه به وقت محلی گزارش داد که بر اساس ارزیابی اولیه اطلاعاتی ایالات متحده که چهار منبع مطلع از آن خبر داده‌اند، حملات نظامی آمریکا به سه تاسیسات هسته‌ای ایران (نطنز، فردو و اصفهان) نتوانسته‌اند بخش‌های اصلی برنامه هسته‌ای این کشور را نابود کنند و احتمالا تنها آن را برای چند ماه به تاخیر انداخته‌اند.

این ارزیابی، که پیش‌تر گزارش نشده بود، توسط آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده (Defense Intelligence Agency) ــ نهاد اطلاعاتی وابسته به پنتاگون ــ تهیه شده است. به گفته یکی از منابع مطلع، این گزارش بر اساس ارزیابی خسارات جنگی انجام‌شده از سوی فرماندهی مرکزی ایالات متحده (US Central Command) پس از حملات هوایی آمریکا به ایران تدوین شده است.

تحلیل کامل از میزان خسارات وارده به این سایت‌ها و تاثیر حملات بر برنامه هسته‌ای ایران همچنان ادامه دارد. با این حال، یافته‌های اولیه با ادعاهای مکرر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که گفته بود حملات «تاسیسات غنی‌سازی ایران را به‌طور کامل نابود کرده‌اند» در تناقض است.

پیت هگزث، وزیر دفاع ایالات متحده نیز روز یکشنبه گفته بود که «جاه طلبی های هسته‌ای ایران از بین رفته است.»

سی ان ان افزود: دو نفر از منابع مطلع از این ارزیابی اعلام کردند که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران از بین نرفته است. یکی از آن‌ها گفت که «سانتریفیوژها تا حد زیادی دست‌نخورده باقی مانده‌اند.»

او افزود: «ارزیابی آژانس اطلاعات دفاعی ایالات متحده (DIA) این است که آمریکا برنامه آن‌ها را نهایتاً فقط چند ماه به تاخیر انداخته است، نه بیشتر.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی با تکرار ادعای خود درباره حملات آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران و در حالیکه هنوز هیچ ارزیابی معتبری درباره میزان خسارت ها وجود ندارد، مدعی شد: تاسیساتی که ما در ایران هدف قرار دادیم کاملاً نابود شدند و همه این را می‌دانند. فقط اخبار جعلی روایتی متفاوت ارائه می دهند تا سعی کنند تا حد امکان تحقیر کنند و حتی (با تعجب برای زیر سوال بردن ) می‌گویند که این تاسیسات"کاملاً نابود شده‌اند!"

ترامپ سپس با بیان نام خبرنگاران رسانه های مشهور آمریکایی گفت: آلیسون کوپر از اخبار جعلی سی ان ان، برایان ال. رابرتز احمق، رئیس رئیس کان کَست ، جانی کارل از اخبار جعلی ای بی سی و البته همیشه بازندگان شبکه جعلی ان‌بی‌سی که باز هم متعلق به کان‌کَست است، بطور ویژه روی این دروغ کار می کنند.

ترامپ سپس به رسانه های آمریکایی که صحت ادعاهای او درباره حمله به تاسیسات هسته ای ایران را زیر سوال برده اند، تاخت و گفت: این شرایط هرگز با آدم‌های بی‌عرضه در رسانه‌ها تمام نمی‌شود و به همین دلیل است که رتبه‌بندی آنها در پایین‌ترین حد خود قرار دارد، اعتبار آنها صفر است!