باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی- تعدادی از متخصصان سلامت اثبات کردهاند که یک تغییر ساده در رژیم غذایی میتواند راهحل ایدهآلی برای کسانی باشد که از فشار خون بالا، که به عنوان "قاتل خاموش" شناخته میشود، رنج میبرند.
فشار خون بالا باعث آسیبهای پنهانی به بدن میشود و میتواند منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند بیماریهای قلبی، سکته مغزی، آسیب کلیوی و ضعف بینایی شود. افراد مبتلا به این بیماری اغلب تا زمانی که به عوارض عمده سلامتی تبدیل نشود، از آن بیاطلاع میمانند.
تیم اسپکتور، خالق اپلیکیشن Zoe و استاد اپیدمیولوژی ژنتیک در کینگز کالج لندن، توصیه میکند که مصرف پتاسیم خود را افزایش دهید، که به دفع سدیم (نمک) از بدن کمک میکند، و همچنین مصرف فیبر خود را نیز افزایش دهید.
او میگوید: «خوردن ۵ گرم فیبر اضافی در روز میتواند فشار خون را دو برابر بیشتر از کاهش مصرف نمک کاهش دهد.»
مطالعات اخیر اهمیت لوبیا، به ویژه انواع تیره رنگ آن مانند لوبیا قرمز و سیاه، را در حمایت از سلامت رگهای خونی تأیید کردهاند. تحقیقات دانشگاه مانیتوبا در کانادا نشان داده است که مصرف لوبیا قرمز در مقایسه با مصرف برنج، فشار خون را ظرف دو ساعت کاهش میدهد.
متخصصان تغذیه معتقدند که لوبیای تیره در بهبود سلامت فشار خون بسیار مؤثر است. دکتر لینیا پاتل، متخصص تغذیه، تأکید کرد که لوبیای کنسروی همان مزایای لوبیای خشک را ارائه میکند، در حالی که تهیه آن آسان است. او گفت: «لوبیاهای کنسروی به شما این امکان را میدهند که بدون نیاز به خیساندن طولانی مدت، از مزایای آنها بهرهمند شوید.»
منبع: میرور