به گزارش ایرنا، این جلسات همچنین یک روز پس از آن برگزار میشود که ترامپ در رسانههای اجتماعی اعلام کرد اسرائیل و ایران توافق کردهاند که درگیری آنها "پایان رسمی" یابد.
دموکراتهای کنگره، به همراه برخی از جمهوریخواهان، در مورد تصمیم یکجانبه ترامپ برای شروع اقدام نظامی سوالاتی داشته و معتقدند که او باید موافقت کنگره را اخذ می کرد و یا حداقل توجیه بیشتری برای این حملات ارائه میداد.
جلسات توجیهی جداگانه برای مجلس نمایندگان و سنا توسط جان راتکلیف، مدیر سیا و تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی، به همراه ژنرال دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش و کریستوفر لاندو و استیو فاینبرگ، معاونان وزیر امور خارجه، برگزار خواهد شد.
دموکراتها عموماً به راهبرد ترامپ و انگیزههای او در امور خارجه مشکوک بودهاند، اما برخی معتقدند که آمریکا میتواند نقشی در حمایت از اسرائیل علیه ایران داشته باشد. برخی دیگر قویاً معتقدند که آمریکا باید از این ماجرا دور بماند.
برخی از قویترین حامیان جمهوریخواه ترامپ با دموکراتها هم عقیده بوده و استدلالهای قبلی او علیه "جنگهای ابدی" را تکرار میکنند. اما بسیاری دیگر در این حزب با اشتیاق از این حملات حمایت کرده و گفته اند که او باید قدرت اقدام مستقل را داشته باشد.
ایالات متحده آمریکا به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور بامداد روز یکشنبه به وقت تهران (یکم تیرماه ۱۴۰۴) با تجاوز به سه سایت هستهای فردو، نطنز و اصفهان، به جنگ نتانیاهو علیه ایران پیوست. رژیم اسرائیل بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴، حمله تروریستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران را آغاز کرد و شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.
در پی این اقدام آمریکا، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران با صدور پیامی تاکید کرد: بر اساس منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن که اجازه پاسخ مشروع در چارچوب دفاع از خود را میدهد، ایران تمامی گزینهها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ میدارد.
سازمان انرژی اتمی نیز در بیانیهای با اعلام اینکه سایتهای هستهای کشور در فردو، نطنز و اصفهان طی اقدامی وحشیانه و مغایر با قوانین بینالمللی، به ویژه معاهده عدم اشاعه سلاحهای اتمی(NPT)، مورد تهاجم دشمنان ایران اسلامی قرار گرفت، تاکید کرد: اجازه نخواهیم داد که مسیر توسعه این صنعت ملی متوقف شود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز همزمان با پیوستن آمریکا به حمله رژیم اسرائیل علیه ایران، از آغاز دور بیستم حملات ترکیبی موشکی-پهپادی علیه اهداف نظامی و مراکز صنعتی وابسته به صنعت نظامی در شهرهای حیفا و تل آویو خبر داد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل در پی حمله آمریکا به خاک کشورمان، بامداد یکشنبه به وقت محلی (نیویورک) در نامه ای فوری به شورای امنیت اعلام کرد « جمهوری اسلامی ایران این اعمال تجاوزکارانه، بدون تحریک قبلی و از پیش طراحیشده را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می کند» و خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت و محکوم کردن این حملات به شدیدترین وجه ممکن شد.