شناسهٔ خبر: 73540928 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

محقق بیماری‌شناسی مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران مطرح کرد:

ضدعفونی اصولی گلخانه‌ها؛ راهی برای حذف سموم و تولید محصول سالم

محقق بیماری‌شناسی مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا تأکید کرد: ضدعفونی اصولی گلخانه‌ها، یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش مصرف سموم در تولیدات گلخانه‌ای و تضمین تولید محصول سالم است.

صاحب‌خبر -

لاله دهقان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بخش تحقیقات بیماری‌ها و آفات گیاهی در این مرکز با قدمتی چند ده‌ساله، در سال‌های اخیر تمرکز ویژه‌ای بر پروژه‌های گیاه‌پزشکی با رویکرد کاهش مصرف سموم و استفاده از سموم کم‌خطر و ترویج کنترل بیولوژیک داشته است.

وی با بیان اینکه کشت‌های گلخانه‌ای در استان تهران در سال‌های اخیر توسعه یافته، افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی و سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر استفاده بهینه از منابع، توسعه گلخانه‌ها مورد توجه قرار گرفته و در این راستا، کاهش مصرف سموم در این نوع کشت‌ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

دهقان تصریح کرد: ضدعفونی اصولی گلخانه‌ها به‌ ویژه در فصل تابستان و با استفاده از نور طبیعی خورشید که یکی از نعمات اقلیمی کشور ماست، یکی از مؤثرترین روش‌ها برای کنترل بیماری‌های قارچی خاکزاد است. در صورتی که این عملیات بر اساس توصیه‌های علمی کارشناسان انجام شود، می‌توان بسیاری از بیماری‌های قارچی را کنترل کرد.

وی ادامه داد: متأسفانه در بسیاری از موارد کشاورزان به دلیل نبود تشخیص دقیق یا اطلاعات نادرست، اقدام به مصرف بی‌رویه سموم می‌کنند که هم هزینه‌بر است و هم سلامت محصول را تهدید می‌کند. این در حالی است که با پایش به‌موقع، شناسایی دقیق بیماری و استفاده از سموم کم‌خطر در زمان مناسب، می‌توان هم از گسترش بیماری‌ها جلوگیری کرد و هم مصرف سم را به حداقل رساند.

این محقق گیاه‌پزشکی با اشاره به معرفی سموم جدید با دوره کارنس کوتاه، گفت: در گذشته سمومی با دوره کارنس ۱۴ تا ۱۵ روزه رایج بود، اما امروز سموم با دوره کارنس دو یا سه روزه در اختیار کشاورزان قرار گرفته که در تولید محصول سالم و قابل صادرات نقش بسیار مهمی دارند.

وی همچنین به تحقیقات انجام‌شده در زمینه کنترل بیولوژیک آفات اشاره کرد و افزود: همکاران ما با بهره‌گیری از زنبورهای پارازیتوئید وکنه‌های شکارگر در زمینه کنترل آفات گلخانه‌ای، به‌ویژه کنه‌های زیان‌آور، موفقیت‌های قابل توجهی به دست آورده‌اند.

محقق بیماری‌شناسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با بیان اینکه بیماری‌های سفیدک، بیماری‌های ویروسی و قارچی خاکزاد از مهم‌ترین تهدیدها در گلخانه‌ها هستند، گفت: اگر توصیه‌های کارشناسی در زمینه ضدعفونی گلخانه‌ها، پایش دقیق و استفاده از روش‌های تلفیقی رعایت شود، می‌توان تولیدی سالم، اقتصادی و حتی صادرات‌ محور داشت؛ بدون آنکه نیاز مکرر به سمپاشی وجود داشته باشد.

انتهای پیام