شناسهٔ خبر: 73539164 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

تداوم انتقادهای بین‌المللی| دولت‌هایی که در کنار ایران ایستادند

ابراز خشم و انزجار کشورهای جهان نسبت به اقدام آمریکا مبنی بر دهن کجی به منشور سازمان ملل از راه تجاوز نظامی به سایت‌های هسته‌ای ایران، همچنان ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، بیش از یک روز از تجاوز نظامی آمریکا به خاک ایران گذشته و جهان هنوز از شوک این اقدام یک‌جانبه و مخالف با اصول حقوق بشری و بین‌المللی بیرون نیامده است. 

در ادامه، واکنش برخی کشور‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

برزیل: این اقدام نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد است

وزارت امور خارجه برزیل در بیانیه‌ای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کرد و آن را نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دانست.

 وزارت خارجه برزیل تأکید کرد که هرگونه حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای، نقض فاحش منشور سازمان ملل و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

تونس: تنها به محکوم کردن تجاوزات علیه ایران بسنده نمی‌کنیم

وزارت خارجه تونس حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کرد و خواهان توقف فوری تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران شد.
در بیانیه این وزارت خارجه می‌خوانیم: تجاوزات دشمن علیه کشور دوست، ایران متوقف شود. ما تنها به محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی و آمریکا بسنده نمی‌کنیم.

قوانین بین المللی اجازه تجاوز به ایران تحت هیچ بهانه و عنوانی را نمی‌دهد.

کره شمالی حمله آمریکا به ایران را به‌شدت محکوم کرد

خبرگزی رسمی کره شمالی به نقل از وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرد: کره شمالی با شدت تمام حمله نظامی ایالات متحده به ایران را محکوم می‌کند.

این بیانیه می‌افزاید: آمریکا با این اقدام، از منافع امنیتی یک کشور دارای حاکمیت سوءاستفاده کرده است.

اروگوئه توسل به زور را محکوم کرد

دولت اروگوئه با انتشار بیانیه‌ای نگرانی عمیق خود را در خصوص «تشدید خطرناک خشونت در خاورمیانه بدنیال حملات هوایی اخیر به تأسیسات هسته‌ای در جمهوری اسلامی ایران» ابراز کرد.

بیانیه دولت اروگوئه در این باره می‌گوید: هرگونه اقدامی که تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی، از جمله تکثیر سلاح‌های هسته‌ای باشد را مورد مخالفت قرار می‌دهیم.

دولت اروگوئه یادآور می‌شود که استفاده بین‌المللی از زور، باید منطبق با قوانین و مقررات حقوق بین‌الملل باشد و فقط مطابق با منشور سازمان ملل متحد قابل اجرا است، بخصوص آنکه این موضوع در مورد حملات به تأسیسات هسته‌ای باشد (اهمیت و شدت بیشتری می‌یابد)؛ چراکه براساس آنچه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرده موجب افزایش خطر نشت مواد رادیواکتیو شده و بر مردم تأثیر می‌گذارد.

 اروگوئه فوراً از طرفین این درگیری می‌خواهد که خویشتن‌داری کنند، فوراً خصومت‌ها را متوقف کنند.

طرفین باید حفاظت از جمعیت غیرنظامی را مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی تضمین کنند و گفت‌و‌گو و دیپلماسی را از سر بگیرند، چراکه تنها راه ممکن برای دستیابی به یک راه حل اساسی برای این بحران است.

پاکستان: از تهران حمایت می‌کنیم و پاسخ تلافی‌جویانه‌اش را مشروع می‌دانیم

نماینده پاکستان در نشست شورای امنیت: ما شاهد تشدید تجاوزات اسرائیل به ایران هستیم. بسیاری از کشور‌ها درباره نقض منشور سازمان ملل متحد در این زمینه هشدار می‌دهند.

 پاکستان از ابتدا مواضع اصولی در این باره اتخاذ کرده که براساس قوانین بین المللی بوده است. ما به طور قاطع تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم می‌کنیم و حمایت کامل خود را از ایران اعلام می‌داریم و حق مشروع این کشور برای دفاع از خود براساس منشور سازمان ملل متحد را به رسمیت می‌شناسیم. 

حملات یکجانبه اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران را بار دیگر محکوم می‌کنیم و خواستار پایان بخشیدن به این تجاوزات هستیم. 

پاکستان خواستار بازگشت به مسیر دیپلماسی برای حل اختلافات درباره برنامه هسته ایران است. ما به شدت از تنش‌های اخیر نگران هستیم.

 پاکستان حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم می‌کند. حمله به تاسیسات هسته‌ای که تحت نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده ناقض قوانین بین المللی است.

 پاکستان در کنار ملت و دولت ایران ایستاده و همبستگی خود را با کشور دوست و در این شرایط پرچالش ابراز می‌دارد.

چین: حمله آمریکا به تاسیسات ایران، ضربه‌ای مهلک به نظام منع اشاعه هسته‌ای بود

نماینده چین در شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: ما حمله روز گذشته به ۳ تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم می‌کنیم. این حملات ناقض قوانین بین المللی بوده و حاکمیت ایران را نقض کرده است. این حملات همچنین ضربه‌ای مهلک به نظام منع اشاعه هسته‌ای بود. 

چین خواستار آتش‌بس فوری و پایان منازعه است و اسراییل باید این آتش بس را پذیرد. ما اکنون با خطر از کنترل خارج شدن شرایط و گسترش منازعه مواجه هستیم. 

باید از غیرنظامیان محافظت شود و نباید به زیرساخت‌های غیرنظامی حمله شود. باید به گفت‌و‌گو‌ها متعهد بود و اختلافات بایستی از طریق گفت‌و‌گو حل و فصل شود و راهکار دیپلماتیک باید در این زمینه یافت.

انتهای پیام/