شناسهٔ خبر: 73538368 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

عراقچی: با پوتین درباره مقابله با تهدیدهای مشترک صحبت می‌کنیم

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه درباره مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک به ویژه پس از تحولات اخیر گفتگو خواهیم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران در بدو ورود به مسکو، در پاسخ به این پرسش که رئیس‌جمهور روسیه روزهای اخیر گفتند که ایران و روسیه با دشمنان مشترک در حال جنگیدن هستند، در این شرایط انتظار ایران از طرف روسی چیست، گفت: ما و روسیه همیشه نگرانی‌های مشترک، دغدغه‌های مشترک و دشمنان مشترک داریم و همواره با همدیگر همفکری، همراهی و رایزنی‌های نزدیک برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک داریم و این کاری است که روز دوشنبه در دیدار با رئیس‌جمهور روسیه انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در این شرایط خطیر جدید که نظام بین‌الملل در حقیقت دارد تهدید می‌شود، حتماً مشورت‌های ما و روسیه می‌تواند اهمیت بسیار زیادی داشته باشد و ما تلاش می‌کنیم که مواضع یکدیگر را هماهنگ کنیم.

مشورت‌های دقیق‌تر، جدی‌تر و نزدیک‌تر ایران و روسیه در شرایط خاص منطقه

عراقچی خاطرنشان کرد: اکنون که شرایط خاصی بر منطقه حاکم است، اقتضا می‌کند مشورت‌های ایران و روسیه، دقیق‌تر، جدی‌تر و نزدیک‌تر باشد.

سفر به مسکو از قبل تنظیم شده بود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران یادآور شد که سفر وی به مسکو از قبل تنظیم شده بود و اینکه بعد از (شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی در) استانبول، به مسکو بیایم و با رئیس‌جمهور روسیه درباره تهاجم رژیم صهیونیستی و مسائلی که منطقه را تهدید می‌کند، دیداری داشته باشم.

وی ادامه داد: این سفر پس از حمله آمریکا به جمهوری اسلامی ایران و تهاجم جدید از سوی این کشور انجام می‌شود؛ طبیعی است که بحث‌های ما اکنون، جدی‌تر خواهد بود و ابعاد گسترده‌تری را در بر خواهد گرفت.

امیدواری به گام عملی شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت حمله آمریکا

عراقچی گفت: حمله آمریکا (به تأسیسات اتمی ایران)، حمله و تجاوزی است که قطعاً باید محکوم شود، ما از موضع روسیه که روز یکشنبه با شدیدترین شکل ممکن این تهاجم را محکوم کرد، قدردانی می‌کنیم.

وی اظهار کرد: امیدوار هستیم که با گام‌های عملی در شورای امنیت و دیگر مجامع بین‌المللی نیز همراه شود.

وزیر امور خارجه با اشاره به ملاقات روز دوشنبه خود با رئیس‌جمهور روسیه گفت: به هر حال، بحث‌های جدی و مهمی را در دیدار با پوتین خواهیم داشت که مطمئن هستم در جهت منافع دو کشور خواهد بود.

حمله به ایران، حمله به حقوق بین‌الملل و ان‌پی‌تی

عراقچی درباره مواضع مقامات روس مبنی بر اینکه حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، حمله به ان‌پی‌تی است، نیز گفت: این نکته‌ای است که در مصاحبه مطبوعاتی روز یکشنبه خود در استانبول گفتم که این حمله‌ای که آمریکا انجام داد، حمله به منشور ملل متحد و کاملاً خلاف منشور است.

وی ادامه داد: حمله آمریکا به ایران، همچنین حمله به قوانین و حقوق بین‌المللی و از همه مهم‌تر، حمله به ان‌پی‌تی و نظام عدم اشاعه محسوب می‌شود.

وزیر امور خارجه افزود: به هر حال، نظام عدم اشاعه که نقش مهمی در امنیت بین‌الملل دارد، یک نظام منسجم و بسیار جدی است که کشورهایی که از سلاح هسته‌ای صرف‌نظر می‌کنند، مورد حمایت قرار می‌گیرند هم به لحاظ استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و هم از جهت اینکه اطمینان پیدا کنند که برنامه‌های صلح‌آمیز آنها می‌تواند در سلامت ادامه پیدا کند.

عراقچی ادامه داد: وقتی اینگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای کشوری صورت می‌گیرد و با افتخار از آن یاد می‌شود و شورای امنیت و نهادهای بین‌المللی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عاجز هستند از این که این حمله را پیشگیری که هیچ، حتی حداقل محکوم کنند، طبیعی است که این پرسش بزرگ را ایجاد می‌کند که اصولاً ان‌پی‌تی چه نقشی در حفاظت از منافع کشورهایی که علاقه‌مند هستند وارد حوزه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای شوند، ایفا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: از این لحاظ، حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران، به شدت ان‌پی‌تی را زیر سوال برده و نظام عدم اشاعه را متزلزل کرده است و تبعات سو بر امنیت بین‌المللی خواهد داشت. این موضوع کاملاً روشن است و در پی این اقدامات، بسیاری از کشورها درباره اقدامات خلاف منشور ملل متحد ابراز نگرانی کردند.

اقدام ما در قبال حمله آمریکا، دفاع مشروع خواهد بود

وزیر امور خارجه تصریح کرد: حمله آمریکا به تأسیسات اتمی ایران در حالی صورت گرفت که هیچ رخدادی اتفاق نیفتاده بود که اقتضا کند آنها مثلاً دفاعی از خود انجام دهند.

وی اظهار کرد: این حمله کاملاً جدی آمریکا، عنوانی جز تهاجم ندارد و البته در مقابلش، کاری که ما انجام می‌دهیم دفاع از خود است؛ دفاعی کاملاً مشروع است در مقابل یک تجاوز نامشروع.

عراقچی در ادامه با بیان اینکه اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی، نظام بین‌الملل را دچار چالش می‌کند، خاطرنشان کرد: پیامدهای این اقدامات، تنها برای ایران نیست بلکه برای منطقه، جامعه بین‌الملل، قوانین و حقوق بین‌الملل نیز پیامدها و چالش‌های بزرگی را ایجاد کرده است که تبعات و نتایج خود را در آینده نشان خواهد داد.