همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این تحقیق که اخیرا در مجله تغذیه منتشر شده است، نشان داد که قهوه سیاه یا قهوهای که فقط کمی شکر و چربی اشباع دارد، با کاهش خطر مرگ زودرس مرتبط است. اما وقتی افراد قهوه را با مقدار زیادی شیرینکننده یا خامه مینوشیدند، مزایای سلامتی آن از بین میرفت.
در جریان این مطالعه محققان دادههای بیش از ۴۶.۰۰۰ بزرگسال آمریکایی را که بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ در نظرسنجیهای ملی سلامت در این کشور شرکت کرده بودند، بررسی کردند. آنها نوع قهوهای که افراد مینوشیدند؛ کافئیندار یا بدون کافئین و میزان قند و چربی اشباعشدهای که به آن اضافه میکردند را تجزیه و تحلیل کردند. محققان همچنین این دادهها را با مرگ و میر ناشی از هر علتی و همچنین بیماریهای قلبی و سرطان مقایسه کردند.
نتایج به دست آمده
- نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه کافئیندار در روز با ۱۶ درصد کاهش خطر مرگ زودرس به هر دلیلی مرتبط بود.
- نوشیدن دو تا سه فنجان در روز با ۱۷ درصد کاهش خطر مرگ مرتبط بود.
- هیچ ارتباط روشنی بین قهوه و مرگ ناشی از سرطان یافت نشد.
محققان همچنین به اینکته اشاره کردند که افرادی که قهوه سیاه با مقادیر کم شکر افزوده و چربی اشباعشده مینوشیدند، بیشترین سود را از نظر سلامتی نصیب خود میکردند. در این مطالعه، قند کم به عنوان حدود نصف قاشق چایخوری در هر فنجان تعریف شد. در همین حال، کم چرب به عنوان حدود ۱ گرم چربی در هر فنجان تعریف شد .
بینجی ژو، نویسنده اصلی این تحقیق گفت: مطالعات کمی بررسی کردهاند که چگونه افزودنیهای قهوه میتوانند بر ارتباط بین مصرف قهوه و خطر مرگ و میر تأثیر بگذارند و مطالعه ما جزو اولین مطالعاتی است که میزان شیرینکننده و چربی اشباع شده اضافه شده را تعیین میکند.
مصرف قهوه در حد متوسط و به میزان ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز با کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط است. مطالعات نشان میدهد که نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه در روز ممکن است خطر نارسایی قلبی را کاهش دهد. علاوه بر این، مصرف قهوه با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است. اما مصرف بیش از چهار فنجان قهوه در روز ممکن است با افزایش فشار خون و ضربان قلب سلامت شما را در مخاطره قرار دهد.
بیشتر بخوانید: