شناسهٔ خبر: 73536912 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

عراقچی: برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود / به دفاع از خود ادامه خواهیم داد

ما به دفاع از خود ادامه خواهیم داد، زیرا در موضع برحق قرار داریم و از حقوق خود دفاع می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران هیچ اقدامی برخلاف مقررات بین‌المللی انجام نداده و قاطعانه از حقوق خود پاسداری خواهد کرد. ما دشمنان را در رسیدن به اهدافشان ناکام خواهیم گذاشت. باید تاکید کنم که برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود. این برنامه، نتیجه دانش و فناوری بومی دانشمندان ایرانی است. علم را نمی‌توان با بمباران نابود کرد یا به عقب بازگرداند. ساختمان‌ها و تجهیزات ممکن است تخریب شوند، اما همگی قابل بازسازی هستند.

صاحب‌خبر -

 وزیر امور خارجه کشورمان گفت: برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود. این برنامه، نتیجه دانش و فناوری بومی دانشمندان ایرانی است. علم را نمی‌توان با بمباران نابود کرد یا به عقب بازگرداند. ساختمان‌ها و تجهیزات ممکن است تخریب شوند، اما همگی قابل بازسازی هستند.

 

به گزارش جماران، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه دیدارهایش با وزرای امور خارجه شرکت کننده در نشست سازمان همکاری اسلامی در مصاحبه با  صداوسیما گفت: دیشب ایالات متحده به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کرد. این اقدام، تجاوزی آشکار و نقض صریح تمامی مقررات بین‌المللی بود. این تجاوز نه‌تنها به جمهوری اسلامی ایران و تاسیسات هسته‌ای ما، بلکه به تمامی قوانین بین‌المللی، نظام عدم اشاعه و معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) ضربه زد و در حقیقت تلاشی برای تضعیف این اصول بود. حمله به تاسیسات هسته‌ای، بزرگ‌ترین جرم بین‌المللی و عملی نابخشودنی تلقی می‌شود. این اقدام نشان‌دهنده بی‌تعهدی کامل ایالات متحده به قوانین بین‌المللی است.

 

وی ادامه داد: ما در میانه مذاکرات با آمریکا بودیم که این کشور، رژیم صهیونیستی را به حمله به ایران واداشت. ما به دیپلماسی خود با طرف‌های اروپایی ادامه دادیم اما این‌بار آمریکایی‌ها مستقیماً وارد عمل شدند. این رفتار غیرمنطقی آمریکا تنها یک دلیل می‌تواند داشته باشد؛ رژیم صهیونیستی در تلاش برای دستیابی به اهداف خود در ایران ناکام مانده و به دلیل خسارات سنگینی که از نیروهای مسلح ما متحمل شده، در بحرانی عمیق قرار گرفته و به آمریکا متوسل شده است. این‌که کاخ سفید تا چه حد تحت نفوذ اسرائیل و شخص نتانیاهو قرار دارد، حقیقتاً تأسف‌بار است.

 

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ما به دفاع از خود ادامه خواهیم داد، زیرا در موضع برحق قرار داریم و از حقوق خود دفاع می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران هیچ اقدامی برخلاف مقررات بین‌المللی انجام نداده و قاطعانه از حقوق خود پاسداری خواهد کرد. ما دشمنان را در رسیدن به اهدافشان ناکام خواهیم گذاشت. باید تاکید کنم که برنامه هسته‌ای ایران، وارداتی نیست که با بمباران از بین برود. این برنامه، نتیجه دانش و فناوری بومی دانشمندان ایرانی است. علم را نمی‌توان با بمباران نابود کرد یا به عقب بازگرداند. ساختمان‌ها و تجهیزات ممکن است تخریب شوند، اما همگی قابل بازسازی هستند.

 

عراقچی در پایان گفت: این‌که دیپلماسی در شرایط کنونی تا چه حد می‌تواند موثر باشد، قضاوت درباره آن هنوز زود است. موضع ما این بوده که تا زمان توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی، مذاکره‌ای با آمریکا نخواهیم داشت. این موضع همچنان پابرجاست. با توجه به شرایط جدید، طبیعتا باید تصمیمات جدیدی نیز اتخاذ شود.

اخبار مرتبط

انتهای پیام