شناسهٔ خبر: 73512000 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

۶ متخلف زیست محیطی در پارس‌آباد به مراجع قضایی معرفی شدند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت:‌ ۶ متخلف زیست محیطی در شهرستان پارس‌آباد که اقدام به آتش زدن کاه‌ و کلش در مزارع کرده بودند به مراجع قضایی معرفی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسن قاسم پور با بیان این که ‏آتش زدن و سوزاندن کاه و کلش طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک، جرم محسوب شده و طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد، گفت: اطلاع‌رسانی لازم در این خصوص به کشاورزان استان انجام شده و توجیه و بهانه‌ای در این خصوص قابل قبول نیست.

وی با اشاره به معرفی ۶ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی در شهرستان پارس آباد اظهار کرد: برخی از کشاورزان پس از برداشت محصول اقدام به آتش زدن بقایای بر جای مانده از برداشت محصول می‌کنند که این اقدام به علت تهدید بهداشت عمومی و آلودگی هوا پیگرد قانونی داشته و افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی گفت:‌ طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه ۶ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به مضرات سوزاندن کاه و کلش مزارع، اضافه کرد:‌ این کار علاوه بر از بین رفتن میکرو ارگانیسم‌های زنده خاک، باعث کاهش حاصلخیزی و تشدید فرسایش خاک و آلودگی هوا و محیط زیست نیز می‌شود.

قاسم پور فقیرتر شدن مواد آلی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسم‌های خاک را از جمله دیگر زیان‌های آتش زدن بقایای بر جا مانده زمین‌های کشاورزی عنوان کرد.

وی ادامه داد:‌ همه این موارد عملا میزان باروری خاک مزرعه را طی چند سال بعدی به شدت کاهش می‌دهد و هزینه‌ای به مراتب بالاتر دارد.

این مسئول از اجرای طرح نظارت و پایش مستمر مزارع کشاورزی این استان برای جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش و تحت پیگرد قرار گرفتن افراد متخلف خبر داد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل به کشاورزان توصیه کرد: از آتش زدن بقایا پس از برداشت انواع محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو خودداری کنند ، زیرا باز مانده محصول گندم و جو (کاه و کلش) برای زمین مفید و نوعی کود و پوشش محسوب می‌شود.

قاسم پور از مردم و دوستداران محیط زیست خواست، در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی مراتب را از طریق تماس با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها اطلاع دهند.