شناسهٔ خبر: 73506947 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیران خارجه کشورهای عربی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کردند

تهران- ایرنا- وزرای خارجه عرب در پایان نشست خود در استانبول ضمن محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، نسبت به اقدامات این رژیم و سوق دادن منطقه به سمت درگیری و جنگ هشدار دادند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، وزرای خارجه کشورهای عربی در بیانیه‌ای تاکید کردند: ما تجاوز رژیم اشغالگر اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران و نقض حاکمیت آن را محکوم می‌کنیم.

در این بیانیه ضمن هشدار نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی در منطقه بر این نکته تاکید شد که رژیم اشغالگر اسرائیل منطقه را به‌سوی درگیری‌ فراگیر سوق می‌دهد.

وزرای خارجه کشورهای عربی همچنین با اشاره به برگزاری چند دور مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان، تاکید کردند: ما خواستار بازگشت به مذاکرات برای دستیابی به توافقی درباره پرونده هسته‌ای ایران هستیم.

وزرای خارجه کشورهای عربی در ادامه با انتقاد از سکوت جامعه بین‌المللی در قبال تنش‌افرینی رژیم صهیونیستی در منطقه و نقض حاکمیت کشورهای آن، خاطرنشان کردند: ما خواستار اقدام بین‌المللی مؤثر و قاطع برای توقف اقدامات و سیاست‌های تجاوزکارانه اسرائیل در منطقه هستیم.

این بیانیه پس از آن صادر شد که شامگاه جمعه نشست فوق‌العاده وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب به ریاست «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در شهر استانبول آغاز شد.

این نشست با پیشنهاد عراق و با موضوع بررسی‌ تحولات منطقه و در رأس آنها تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران و پیامدهای آن برگزار شد.

«فواد حسین» وزیر خارجه عراق در سخنانی در جریان این نشست نسبت به احتمال گسترش دامنه جنگ هشدار داد و خواستار عملی کردن یک سازوکار عربی موثر برای مقابله با چالش‌های منطقه‌ای شد.

وی گفت: خطر شکل گرفته تنها ایران را تهدید نمی‌کند، بلکه شامل کل منطقه می‌شود و ما با چالش‌های بزرگی مواجه هستیم که مستلزم اتخاذ مواضع جمعی تعیین کننده هستند.

فواد حسین افزود: ما با یک جنگ غیر سنتی مواجه هستیم و هیچ کشور و طرفی در منطقه از تبعات آن در امان نخواهد بود.

«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن نیز در این نشست اظهار داشت: باید تجاوز رژیم اشغالگر به جمهوری اسلامی ایران هرچه سریعتر متوقف شود و تمامی طرف‌ها به مذاکرات به منظور دستیابی به راه حل سیاسی بازگردند.

این نشست پس از آن برگزار شد که بامداد روز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای کشور، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.

به دنبال این جنایت رژیم صهیونیستی، رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به ملت بزرگ ایران، فرمودند: رژیم باید منتظر مجازاتی سخت باشد. دست قدرتمند نیروی مسلح جمهوری اسلامی او را رها نخواهد کرد باذن‌الله.

درپی این سخنان مقام معظم رهبری نیروهای مسلح ایران روند پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی را با انجام حملات موشکی و پهپادی سنگین تحت عنوان عملیات «وعده صادق۳» در دستور کار قرار دادند و طی روزهای گذشته و امروز ضربات سنگینی را به رژیم اشغالگر وارد کردند.