شناسهٔ خبر: 73385804 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

هنر، زبانی جهانی و سلاحی نافذ در برابر تحریف تاریخی است

حوزه/  الفرح با اشاره به عمق فاجعه انسانی در غزه، گفت: هنر، زبانی جهانی و سلاحی نافذ در برابر تحریف تاریخی و تبلیغات فریبنده رژیم صهیونیستی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، محمد محسن الفرح، عضو شورای سیاسی انصارالله یمن، در نشست خبری رویداد بین‌المللی «هولوساید» که پیش از ظهر امروز چهارشنبه در تهران برگزار شد، با اشاره به شرایط حساس و مرحله خطرناک فعلی در تاریخ امت اسلامی، اظهار داشت: این رویداد در حالی برگزار می‌شود که نزدیک به ۶۰۰ روز از جنایت آشکار رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در غزه می‌گذرد و آمار شهدا، مجروحان و مفقودان به ۱۸۱ هزار و ۵۴۲ نفر رسیده است.

وی افزود: این جنایات با مشارکت مستقیم آمریکا و حمایت‌های نامحدود نظامی، لجستیکی، سیاسی، رسانه‌ای و مالی غرب انجام شده و جنگ جاری تنها به هواپیما و تانک محدود نیست؛ بلکه صحنه‌ای تمام‌عیار از نبرد رسانه‌ای، تبلیغاتی، فرهنگی و روانی است.

الفرح تصریح کرد: دشمن با استفاده از ابزارهای هنری تلاش می‌کند باورها را تغییر دهد، تاریخ را تحریف کند و چهره زشت خود را بزک کند، آن‌ها با وارونه‌نمایی واقعیت، تجاوزگری را دفاع از خود جلوه می‌دهند.

این عضو انصارالله یمن تأکید کرد: پیش از آنکه انسان‌ها با حملات نظامی محاصره شوند، حقیقت در محاصره ماشین تبلیغاتی دشمن قرار می‌گیرد.

وی وضعیت رسانه‌های جهان اسلام را نابارور و دچار کم‌خلاقیتی توصیف کرد و یادآور شد: در حالی‌که هنرمندانی معدود مسئولیت خود را شناخته و از استعداد خدادادی‌شان برای دفاع از مظلومان بهره می‌برند، بسیاری دیگر به اشتباه گمان می‌کنند تنها سلاح نظامی می‌تواند در برابر باطل بایستد.

الفرح هنر را زبانی گویای حقیقت و سلاحی قوی‌تر از سلاح نظامی دانست و گفت: یک کاریکاتور می‌تواند بال‌های تبلیغات صهیونیستی را قطع کند، شاید زخمش از گلوله عمیق‌تر باشد، یک تصویر گویا می‌تواند از مرزها و زبان‌ها عبور کرده و بر دیوار وجدان جهانی حک شود.

وی خاطرنشان کرد: پوسترهای هنری، جنایات را ثبت و سندی برای نسل‌های آینده می‌شوند، آن‌ها نشان می‌دهند که چگونه ۵۷ رهبر و ارتش مسلمان، در برابر فجیع‌ترین جنایت قرن سکوت کردند.

الفرح از هنرمندان خواست مأموریت تاریخی، دینی و انسانی خود را در افشای چهره واقعی رژیم صهیونیستی جدی بگیرند و با آثار خود، ترازوی افکار عمومی جهان را به نفع جبهه حق سنگین کنند.

هنرمند ترکیه‌ای: هیچ نسل‌کشی‌ای در تاریخ جهان تا این حد مورد غفلت واقع نشده است

در ادامه نشست خبری رویداد بین‌المللی هنری «هولوساید» که در ساختمان بلدیه تهران برگزار شد، محمت آرای اوزبک هنرمند سرشناس اهل ترکیه، با ابراز تأسف عمیق از وضعیت مردم فلسطین، اظهار کرد: موضوع فلسطین بسیار ناراحت‌کننده است، هیچ نسل‌کشی‌ در تاریخ جهان تا این حد مورد بحث قرار نگرفته و در عین حال، این‌گونه مورد غفلت واقع نشده است.

وی خاطرنشان کرد: من به‌عنوان یک هنرمند، تنها توانستم چند اثر هنری در این‌باره ارائه دهم و از اینکه توانم برای کمک بیشتر محدود بوده، ناراحتم. در کاریکاتوری که طراحی کردم، تلاش کردم نشان دهم که با وجود اعتراضات گسترده مردمی در سراسر جهان، دولت‌ها و حکومت‌های مختلف همچنان در برابر این جنایات سکوت کرده‌اند.

اوزبک با اشاره به نقش مثبت دولت و مردم ایران در حمایت از مردم فلسطین ابراز کرد: به شما ملت ایران تبریک می‌گویم که در این موضوع با اتحاد کامل میان ملت و دولت، علیه ظلم ایستاده‌اید. این برای ما بسیار ارزشمند و الهام‌بخش است.

وی گفت: عشق، محبت و احترام خودم را به مردم ایران تقدیم می‌کنم؛ دوستتان دارم.

هنر، زبانی جهانی و سلاحی نافذ در برابر تحریف تاریخی است

هنرمند ونزوئلایی: هنر ابزاری قوی در مقابل سلاح‌های استعمار رسانه‌ای است

ایوان ارنستو لیراگومس هنرمند سرشناس اهل ونزوئلا در ادامه با اشاره به حضور مجدد خود در ایران، یادآور شد: این دومین بار است که به ایران آمده‌ام. مهرماه ۲۰۲۳ نیز در یک نمایشگاه هنری در این کشور شرکت داشتم. از میزبانی گرم مردم ایران و نیز بانیان این رویداد عمیقاً قدردانی می‌کنم.

لیراگومس با تأکید بر ریشه‌های فرهنگی مشترک ایران و ونزوئلا، هنر را ابزاری قوی در مقابل سلاح‌های استعمار رسانه‌ای دانست و تصریح کرد: سلاح اصلی ما، هنر است؛ هنری که می‌تواند واقعیت را به تصویر بکشد و در برابر جریان‌های رسانه‌ای که حقیقت را تحریف می‌کنند، بایستد.

وی با انتقاد از استانداردهای دوگانه در پوشش رسانه‌ای جهان تصریح کرد: امروز رسانه‌ها با وارونه‌نمایی، ظالم را مظلوم نشان می‌دهند و مظلوم را متهم می‌کنند، در این شرایط، هنرمندان رسالت دارند واقعیت را با زبان هنر به جهانیان برسانند.

این هنرمند ونزوئلایی ادامه داد: جنگ فقط در میدان فیزیکی اتفاق نمی‌افتد، جنگ رسانه‌ای و معنوی نیز جریان دارد، در این فضا هنر می‌تواند ابزاری برای آگاهی‌بخشی و آزادسازی افکار عمومی باشد. هنر و آزادی به‌هم‌پیوسته‌اند و هنری که حقیقت را بیان می‌کند، ابزار آزادی است.

وی با اشاره به شرایط مردم فلسطین یادآور شد: امروز بیشترین میزان نسل‌کشی در فلسطین در حال وقوع است. جهان باید علیه این استعمارگری جدید بایستد، ما هنرمندان باید فریاد مظلومان باشیم.

لیراگومس در پایان سخنان خود در نشست رویداد بین‌المللی «هولوساید» ضمن حمایت از فریاد مظلومان در جهان گفت: زنده‌باد فلسطین آزاد، زنده‌باد ایران.

انتهای پیام/