شناسهٔ خبر: 73379956 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

وزیر فرهنگ: هفته فرهنگی روسیه فرصتی برای روابط گسترده و عمیق بین دو کشور است

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری هفته فرهنگی روسیه در ایران را فرصتی برای روابط گسترده و عمیق دو کشور توصیف کرد و گفت: کشور روسیه برای ما صرفا فقط یک کشور همسایه نیست. ما روابط تاریخی گسترده فرهنگی را در تاریخ عصار و در شرایط فعلی داشته‌ایم.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

آیین گشایش «هفته فرهنگی روسیه در ایران» با حضور وزرای فرهنگ ایران و روسیه به همراه برترین هنرمندان کشور روسیه شامگاه ۲۰ خردادماه ۱۴۰۴  در تالار وحدت برگزار شد. سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران به همراه وزیر فرهنگ روسیه پیش از آغاز رسمی مراسم در جمع خبرنگاران و طی یک نشست خبری به مواردی اشاره کردند.

وزیر فرهنگ ایران در این نشست ضمن خیر مقدم به وزیر فرهنگ روسیه و هیئت همراه گفت: کشور روسیه برای ما صرفا فقط یک کشور همسایه نیست. ما روابط تاریخی گسترده فرهنگی را در تاریخ اعصار و در شرایط فعلی داشته‌ایم.

وی افزود: بخشی از مفاخر فرهنگی و ادبی روسیه آنقدر رای ما آشنا هستند که گویا از شخصیت‌های ایرانی محسوب می‌شوند؛ شخصیت‌هایی مثل پوشکین، تولستوی، داستایوفسکی و چخوف که گویا بسیاری از ایرانیان با آنها زندگی کرده‌اند.

سید عباس صالحی تاکید کرد: امسال در نمایشگاه کتاب تهران یکی از آثار تولستوی جزو یکی از پنج اثر پرفروش نمایشگاه شد که نشان از علاقه ایرانیان به فرهنگ و ادبیات روسی است. هفته فرهنگی روسیه در ایران باید فرصتی ایجاد کند تا این روابط گسترده و عمیق را تقویت کنیم. قطعا حضور خانم «لوبیماو» و هیئت همراه به تقویت این روابط کمک خواهد کرد.

صالحی در ادامه تاکید کرد: در گفت‌و‌گو‌هایی که امروز داشتیم چشم انداز خوبی این روابط طراحی شد؛ گفت‌و‌گو‌هایی که مقدمه خوبی برای آینده روابط ایران و روسیه خواهد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه اظهار داشت: بار دیگر به ایشان و هیئت همراه خوشامد می‌گویم و حتما هفته فرهنگی خوبی را با محوریت روسیه در ایران شاهد خواهیم بود.سپس نوبت به، وزیر فرهنگ روسیه رسید. 

این مقام مسئول فرهنگی در کشور روسیه گفت: میخواستم از وزارت فرهنگ ایران و جناب وزیر برای برگزاری این برنامه تشکر کنم. بدون پشتیبانی و مهمان نوازی  آنها این رویداد قابلیت برگزاری نداشت. ما با یک هیئت بزرگ۱۳۰ نفره به ایران آمده‌ایم.

وی افرود: امشب شما در اینجا  شاهد دو بخش خواهید بود؛ در بخش اول موسیقی کلاسیک توسط ارکستر سمفونیک روسیه اجرا می‌شود  و در بخش دوم رقص‌های سنتی روسیه به ویژه از منطقه داغستان ارائه خواهد شد.

«اولگا باریسونا لوبیماوا» تاکید کرد: کشور ما از قومیت‌های مختلفی تشکیل شده است. ما از منطقه داغستان هنرمندان حرفه‌ای و خوبی را آورده‌ایم که اجرای «رقص لزگینکا» را ارائه خواهند داد. ما خودمان داغستانی‌ها خیلی دوست داریم.

وی گفت: امیدوارم که شما هم از این برنامه خوشتان بیاید. ما عصر امروز نمایشگاه صنایع دستی روسیه را افتتاح کردیم ما از تمام مناطق روسیه مجسمه‌ها و آثار هنری را به این نمایشگاه آورده‌ایم. این آثار از  غرب تا شرق و از  شمال تا جنوب روسیه  را شامل می‌شود.

وزیر فرهنگ روسیه ادامه داد: دو سال قبل گروهی هنرمندان و مدیران هنری و فرهنگی ایران  به روسیه آمدند و آثار مختلف هنری را برای اجرا و نمایش آورده بودند. ما از هنر‌های فوق العاده کشور شما هم در روسیه لذت بردیم. علاوه بر نمایشگاه، کنسرت بسیار فوق العاده‌ای هم از موسیقی ایرانی در اپرای بزرگ مسکو برگزار شد در اپرای معروف مسکو و حال هم بعد از این مدت در خدمت شما هستیم.

در ادامه این نشست خبری مشترک وزرای فرهنگ ایران و روسیه، اهالی رسانه پرسش‌های خود را با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همتای روسی وی مطرح کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره روابط فرهنگی دو کشور، ضمن تأکید بر توانایی‌های هنری و سینمایی ایران، بر ضرورت توسعه همکاری‌ها تأکید کرد و افزود: وظیفه ما گسترش فرهنگ‌ها و بهره‌گیری از توانمندی‌های دو کشور است.

وی در پاسخ به سوالی جداگانه در مورد همکاری در زمینه طراحی لباس، این موضوع را فرصتی ارزشمند خواند و تصریح کرد: "قطعاً این فرصتی است که آن را به شکل جدی دنبال خواهیم کرد.وزیر فرهنگ کشور روسیه نیز در این نشست، به جشنواره کاسپین اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون یک سریال روسی در شهرک سینمایی ایران در حال تصویربرداری است. ما سینما را پدیده‌ای بسیار مهم می‌دانیم و در حال حاضر در حال مذاکره برای توسعه همکاری‌ها در این زمینه هستیم.وی در ادامه، خوشحالی خود را از همکاری در حوزه انیمیشن ابراز کرد و گفت: "از همکاری در زمینه انیمیشن نیز بسیار خوشحال خواهیم شد.

وزیر فرهنگ روسیه در پایان با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم همکاری‌های بسیار خوبی داشته باشیم، بر عزم دو طرف برای تعمیق روابط فرهنگی تأکید کرد.

انتهای پیام/