شناسهٔ خبر: 73374918 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در آستانه بازگشت حجاج

هشدار دامپزشکی خراسان جنوبی برای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

دامپزشکی خراسان جنوبی با توجه به بازگشت حجاج بیت الله الحرام درخصوص بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دامی دامپزشکی استان گفت: این بیماری معمولا با شروع فصل گرما از طریق گزش کنه آلوده یا خون و ترشحات لاشه دام آلوده به انسان منتقل می‌شود که در صورت عدم تشخیص سریع می‌تواند با بروز علائم شدید منجر به مرگ انسان نیز شود.

عندلیبی افزود: شیوع بیمارستانی بیماری نیز در فصل شیوع فعالیت کنه‌ها (تابستان و پاییز) بیشتر است.

به گفته وی بیماری درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست، یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافت‌های فرد مبتلا ایجاد می‌شود.

عندلیبی افزود: افراد در معرض خطر این بیماری بیشتر در بین کشاورزان، دامداران، دلالان دام، قصاب‌ها و پرسنل دامپزشکی گزارش شده است و درپرسنل بیمارستان ها، خانم‌های خانه دار که گوشت مصرفی خانه را خرد می‌کنند و عموم مردم کمتر گزارش شده است.

وی گفت: بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه بیماری در حیوانات اهلی علائم مشخص و واضحی ندارد و به همین دلیل خطرانتقال بیماری در انسان در هنگام ذبح یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان) وجود دارد، افزود: علائم اولیه‌ی بیماری شبیه به آنفلوانزا است؛ سردرد، تب، درد عضلانی به ویژه در ناحیه‌ی پشت وکمردرد ابتدا بروز می‌کند که در بدو مراجعه بیمار به پزشک، علائم بیماری مشابه سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا است بنابراین ممکن است بیماری در این مرحله قابل تشخیص نباشد، اما در این مدت اگر رعایت نکات فردی بهداشتی رعایت نشود، بیماری به افراد دیگر قابل انتقال است.

به گفته وی در ادامه با علائمی مانند تب و لرز، استفراغ، اسهال و درد‌های شکمی، حال عمومی بیمار بسیار بد می‌شود و هذیان و گیجی نیز از سایر علامت‌های این عفونت است و بعد از چند روز نیز خارش و تحریک پوستی، همانند بیماری سرخک، در فرد بیمار ایجاد می‌شود.

به گفته وی بیش از ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو، جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: به طور عمومی، بعد از ۵ تا ۱۴ روز که از شروع بیماری، خونریزی و از کار افتادن اندام‌های مختلف موجب مرگ فرد می‌شوند، اما بیمارانی که نسبت به درمان، پاسخ مناسبی نشان می‌دهند، از روز دهم بیماری علائم بهبود را تجربه می‌کنند.

وی تاکید کرد: توصیه می‌شود در اعیاد قربان و اعیاد ملی و مذهبی دام قربانی خود را به کشتارگاه منتقل کنند تا عملیات ذبح و فرآیند کشتار و فرآوری لاشه به صورت کاملا بهداشتی و زیر نظر بازرسان و متخصصان بهداشتی گوشت انجام و خطر انتقال بیماری برای فرد از طریق خون و ترشحات دام وجود نداشته باشد.

عندلیبی افزود: برای اطمینان کامل از سلامت گوشت و آلایش دامی باید گوشت تازه را به مدت ۲۴ ساعت و جگر و آلایش دامی را به مدت ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنید تا با افزایش اسیدیته گوشت باعث از بین رفتن ویروس احتمالی بیماری شوید.

به گفته وی ﺍﺯ ﺗﻤﺎﺱ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺩﺳﺖ خصوصا دست با پوست خراشیده یا زخمی ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﺗﺎﺯﻩ ﺫﺑﺢ ﺷﺪﻩ خودداری ﻭ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﺮﺩ ﮐﺮﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﮑﺶ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮد.

وی با توجه به فرا رسیدن فصول گرم سال که فصل فعالیت، رشد و تکثیر کنه‌ها است به دامداران توصیه می‌شود در نسبت به سمپاشی بدن دام‌ها و جایگاه‌های نگهداری دام به طور منظم اقدام کرده و در صورت مشاهده کنه بر روی پوست دام‌های خود از له کردن آن با دست جدا خودداری کنند.