شناسهٔ خبر: 73338609 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

واکنش‌ها به ربوده شدن کشتی مادلین توسط ارتش اشغالگر صهیونیستی

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین در مطلبی به واکنش‌ها به ربوده شدن کشتی مادلین توسط ارتش اشغالگر صهیونیستی پرداخت:

توقیف کشتی امدادی «مادلین» توسط ارتش رژیم صهیونیستی در آب‌های بین‌المللی و بازداشت ۱۲ فعال حقوق بشر از کشورهای مختلف، موجی از واکنش‌های سیاسی، حقوقی و مردمی را به همراه داشته است.

«زاهر بیراوی»، رئیس کمیته بین‌المللی شکستن محاصره غزه در واکنش به این اقدام گفت: «اسرائیل با یورش به کشتی مادلین در برابر چشم جهانیان، قانون بین‌المللی را به چالش کشید.»

رهبر حزب چپ‌گرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» نیز ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی خواند و تأکید کرد: «اعتراض به توقیف کشتی مادلین و بازداشت داوطلبان باید در اولویت سیاست خارجی اروپا و سازمان ملل قرار گیرد.»

در همین راستا، "جرمی کوربین"، نماینده سرشناس پارلمان انگلیس و رهبر پیشین حزب کارگر با انتقاد از دولت کشورش گفت: «از دولت انگلیس که همچنان به ارسال سلاح به "اسرائیل" ادامه می‌دهد، عمیقاً ناامیدم. خواهان توقف فوری همکاری‌های نظامی و اقتصادی با رژیم اشغالگر هستم.»

"احمد داوود اوغلو"، رئیس حزب آینده ترکیه و نخست‌وزیر پیشین این کشور نیز تصریح کرد: «نظامیان وحشی اسرائیلی بار دیگر با صعود به کشتی آزادی مادلین، جهان و قوانین بین‌المللی را به سخره گرفتند.»

از سوی دیگر، پدر "باتیست آندره"، پزشک فرانسوی حاضر در کشتی، اعلام کرد: «نگران جان پسرم و دیگر فعالان هستم.» همچنین همسر "عمر فیاض"، خبرنگار بازداشت ‌شده، تأکید کرد که همسرش به بیماری آسم مبتلاست و نیاز روزانه به دارو دارد. او رژیم صهیونیستی را مسئول مستقیم سلامت وی دانست.

خواهر "مارک فان رینه"، فعال هلندی بازداشت‌شده نیز ضمن ابراز نگرانی، گفت: «با وزارت خارجه فرانسه تماس گرفته‌ایم و خواستار آزادی همه فعالان شده‌ایم. برادرم با اعتقاد به حق زندگی مردم غزه، این سفر را به جان خرید.»

ده‌ها فعال مدنی و حامی مردم فلسطین، در میدان جمهوری پاریس تجمعی خودجوش برگزار کردند و با سر دادن شعارهایی خواستار آزادی بازداشت‌شدگان و پایان محاصره غزه شدند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطین نیز تأکید کرد: «شکستن محاصره غزه یک وظیفه اخلاقی است و هر بندری در مدیترانه باید کشتی‌هایی حامل کمک و همبستگی به سوی غزه بفرستد.»

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.