شناسهٔ خبر: 73284354 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توصیه‌های بهداشتی برای قربانی سالم/خطر ابتلا به بیماری های مشترک دامی

بیرجند - ایرنا - معاون مرکز بهداشت شهرستان بیرجند، نسبت به رعایت نکات بهداشتی در زمینه ذبح دام و پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام هشدار داد و از شهروندان خواست برای حفظ سلامت خود و خانواده، توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

صاحب‌خبر -

محمد قاسمی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در آستانه عید فرخنده قربان ، لازم است همشهریان نکات بهداشتی را در خصوص ذبح دام و سلامت عمومی جدی بگیرند، چرا که بیماری‌هایی نظیر تب کریمه کنگو و سیاه‌زخم در صورت ذبح دام‌های آلوده می‌توانند به انسان منتقل شوند.

وی تاکید کرد: توصیه این است که دام مورد نیاز برای قربانی فقط از مراکز مجاز و تحت نظارت اداره دامپزشکی تهیه شود و عملیات ذبح نیز صرفاً در کشتارگاه‌های مجاز انجام گیرد.

معاون بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان بیرجند با اشاره به شرایط اقلیمی منطقه و افزایش جمعیت کنه‌ها که ناقل بیماری تب کریمه کنگو هستند گفت: از شهروندان می‌خواهیم از کشتار دام در منازل، باغ‌ها، کنار جاده‌ها یا خرید گوشت بدون مهر دامپزشکی به طور جدی خودداری کنند.

وی ادامه داد: همچنین پیش از ذبح، تایید سلامت دام توسط دامپزشک ضروری است تا از انتقال بیماری به ذابحین و مصرف‌کنندگان جلوگیری شود.

قاسمی افزود: افرادی که در فرآیند ذبح مشارکت دارند، باید از وسایل محافظتی مانند دستکش، چکمه و لباس کار مناسب استفاده کنند و ابزار مورد استفاده را پس از ذبح به دقت ضدعفونی کنند، همچنین خونابه‌ها باید به روش بهداشتی دفع شود.

معاون مرکز بهداشت بیرجند ادامه داد: گوشت دام ذبح‌شده باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال نگهداری شود تا عاری از عوامل بیماری‌زا باشد لذا از مصرف گوشت دام‌های بیمار یا تهیه گوشت از مراکز غیرمجاز به طور جدی باید پرهیز شود.

وی یادآور شد: سلامتی شهروندان در اولویت فعالیت‌های حوزه بهداشت است و با رعایت این نکات ساده اما حیاتی، می‌توانیم عید قربانی سالم، ایمن و بی‌خطر را برای خانواده‌های خود رقم بزنیم.