شناسهٔ خبر: 73281474 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

امروز

آمادگی ۷۰ تیم دامپزشکی خراسان جنوبی

۷۰ تیم ثابت و سیار دامپزشکی خراسان جنوبی برای نظارت بر سلامت، بهداشت و ذبح شرعی احشام در روز عید سعید قربان ساماندهی شده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل دامپزشکی استان گفت: برای نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام ۳۱ تیم ثابت و ۳۹ تیم سیار با حضور ۳۲ دامپزشک، ۶۸ بازرس بهداشت گوشت و ۱۵ ناظر شرعی برای ذبح از صبح امروز در کشتارگاه‌ها و نقاط تعیین شده در شهرستان‌ها برای ذبح دام مستقر شده و به صورت رایگان خدمات رسانی می‌کنند.

احمدی افزود: برای جلوگیری از سرایت بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان به خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه می‌شود مردم دام‌های قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکان‌های تعیین شده با نظارت‌های بهداشتی و شرعی ذبح کنند.

وی گفت: با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی (۰ تا ۴ درجه) خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بین می‌رود و همچنین توصیه می‌شود در هنگام آماده سازی و قطعه بندی گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده شود و پس از اتمام کار تمام لوازم کار شستشو و ضدعفونی شود.

احمدی تاکید کرد: مردم همچنین از مصرف گوشت و جگر نیم پز اکیداً خودداری کرده و حتماً در زمان طبخ به ویژه جگر از مغز پخت بودن قبل مصرف اطمینان داشته باشند و از در اختیار قرار دادن امعا و احشا باقی مانده از لاشه مشکوک و دارای ضایعه برای مصرف خوراکی حیوانات بخصوص سگ و گربه جدا خود داری کنند..

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: با توجه به مخاطرات بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع است.

به گفته احمدی در صورت وجود هرگونه سوال از طریق سرشماره ۱۵۱۲ با کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان ارتباط برقرار کرده و مشاوره لازم را دریافت کنند و در صورت نیاز بازرسان بهداشتی دامپزشکی در محل حضور  می یابند.