شناسهٔ خبر: 73277919 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

هشدار وزارت بهداشت درباره ذبح غیر بهداشتی دام در عید قربان

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در فرایند ذبح دام، گفت: انجام این سنت دینی در شرایط غیربهداشتی می‌تواند زمینه‌ساز شیوع بیماری‌های خطرناک مشترک میان انسان و دام شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، محسن فرهادی امروز_ پنج‌شنبه پانزدهم خرداد_ با بیان اینکه عید قربان یکی از بزرگ‌ترین اعیاد اسلامی است، اظهار کرد: با افزایش ذبح دام در این ایام، رعایت اصول ایمنی و بهداشتی بیش از هر زمان دیگری ضرورت می‌یابد، در حالی‌که قربانی یکی از جلوه‌های مهم عبودیت در فرهنگ دینی ماست، بی‌توجهی به الزامات بهداشتی می‌تواند سلامت عمومی و محیط‌زیست را تهدید کند.

وی افزود: برخی بیماری‌های خطرناک مانند تب کریمه کنگو، می‌توانند از طریق تماس با خون، گوشت یا ترشحات دام آلوده یا از راه مصرف فراورده‌های دامی منتقل شوند. بنابراین، انجام قربانی در محیط‌های بهداشتی و تحت نظارت متخصصان ضروری است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل‌های وزارت بهداشت در این زمینه گفت: دام زنده باید از مراکز مجاز تحت نظارت شبکه دامپزشکی تهیه شده و ذبح نیز تنها در کشتارگاه‌های رسمی و با تأیید سلامت دام از سوی دامپزشک انجام شود.

وی تصریح کرد: باید از ذبح دام در معابر عمومی، منازل، پارک‌ها و اماکن غیرمجاز خودداری شود، زیرا این اقدام باعث آلودگی محیط شهری و انتشار عوامل بیماری‌زا خواهد شد.

فرهادی اضافه کرد: افراد ذابح موظف به استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله دستکش، ماسک، چکمه و روپوش هستند و پس از پایان ذبح، شست‌وشوی کامل دست‌ها و ابزار ضروری است. ضایعات و امعاء دام نیز باید به‌صورت اصولی دفع شوند و به‌هیچ‌وجه نباید در فضاهای سبز، جوی‌ها یا آب‌های سطحی رها شوند، زیرا این موضوع موجب جذب حیوانات موذی و انتشار آلودگی خواهد شد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در خصوص مصرف گوشت دام قربانی نیز هشدار داد و گفت: گوشت باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود و سپس مصرف شود ضمن اینکه جگر و سایر احشاء دام باید دست‌کم ۴۸ ساعت در همان شرایط نگهداری و بعد از آن مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: رعایت کامل این توصیه‌ها نه‌تنها تضمین‌کننده سلامت فردی و عمومی است، بلکه بیانگر مسئولیت‌پذیری دینی، اجتماعی و زیست‌محیطی هر فرد در قبال جامعه خواهد بود.