به گزارش خبرگزاری آنا، حضرت آیت الله خامنهای، رهبر انقلاب امروز پس از مراسم روضه و ذکر مصیبت به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر (علیهالسلام) فرمودند: توجه به سیرهی نورانی امام باقر علیهالسلام از اهمّ واجبات است، چرا که حیات طیبهی آن حضرت سرشار از درسهای عمیق و راهگشاست. آن امام همام بهتنهایی به عزاداری محتاج نبودند، لکن با حکمت و بصیرت، امر به اقامهی عزای حسینی در منا، به مدت ده روز، فرمودند. این دستور، نه صرفاً برای سوگواری، بلکه ابتکاری عظیم و سیاسی بود تا پیام حقطلبانهی اهل بیت علیهمالسلام در آن موسم عظیم، که جمع کثیری از مسلمانان از اقصی نقاط عالم در منا گرد آمدهاند، به گوش جهانیان برسد. مردمان، با مشاهدهی این مجالس، پرسوجو کنند که این عزا برای کیست و چه رخ داده است؟ بدینترتیب، پیام والای امام باقر علیهالسلام به اقصای عالم اسلام منتشر میگردد. این خود، جلوهای از تدبیر حکیمانه و تأثیرگذار آن حضرت است.
ایشان افزودند: همچنین، این سخن که گویند امام باقر علیهالسلام از اختلاف میان بنیامیه و بنیعباس بهره جستند، سخنی نادرست است. در زمان آن حضرت، از سال ۹۵ تا ۱۱۴ هجری، هیچگونه نزاعی میان این دو خاندان وجود نداشت. آن بزرگوار در اوج اقتدار امویان، در برابر چهرههای پلید و ستمگری چون هشام بن عبدالملک و پیشینیان او ایستادگی کردند. با این حال، با قدرت بینظیر خود، نهتنها در برابر این ظالمان مقاومت نمودند، بلکه تفکر شیعی را گسترش دادند و بر تعداد پیروان مکتب حق افزودند. این ویژگی برجسته در سیرهی هیچیک از ائمه علیهمالسلام به این شکل مشاهده نمیشود، جز در برخی از ائمهی متأخر، مانند حضرت جواد، حضرت هادی و حضرت عسکری علیهمالسلام، که به گونهای دیگر این رسالت را به انجام رساندند.
رهبر انقلاب فرمودند: امام باقر علیهالسلام در شرایطی بس دشوار، دو بار به شام برده شدند: یکبار در کودکی، در چهارسالگی، در زمان یزید، و بار دیگر در بزرگسالی، در عهد هشام. این امر، خود گواهی است بر عظمت و تأثیرگذاری آن حضرت، که حتی در تنگنای اسارت و تبعید، مشعل هدایت را فروزان نگاه داشتند.
ایشان بیان کردند: این سیرهی نورانی، وظیفهی ما را سنگینتر میکند که راه آن بزرگواران را ادامه دهیم و پیامشان را به جهانیان برسانیم. چیزی که در مورد اصحاب امام صادق علیه السلام بوده ۴۰۰۰ نفر بوده، اینها از کجا آمدهاند؟ چه کسی اینها را درست کرد؟ چه کسی به قول شما ۴۰۰ نفر را ۴۰۰۰ نفر کرد؟ این روایت رو من مکرر تو این جلسات خواندم که از امام صادق علیه السلام روایت است که «ارتدنا الناس بعد الحسین الا ثلاثه» حالا بعضی روایات الا ثلاثه، یک روایت خمسه دارد یعنی ماجرای عاشورا آنچنان ربی در دل همه در دنیای اسلام انداخت که ببینند این حکومت آنقدر خشن و بیملاحظه است که از فرزند پیغمبر نمیگذرد و اینطور با او و به خانواره پیغمبر دلها رفتار میکنند، دلها آن چنان مرعوب شد که اطراف حضرت سجاد علیه السلام همین سه یا چهار یا پنج نفر بیشتر نبودند.
حضرت آیت الله خامنهای افزودند: حضرت در ظرف مثلاً ۳۵ سال آرام آرام زمینهها را آماده کردند بعد نوبت به امام باقر علیه السلام که میرسد این جمعیت زیاد میشود «ثم ان الناس» در همان روایت آرام آرام ملحق شدند و آمدند چه کسی اینها را ملحق میکرد؟ امام باقر برای اینکه ترس از دلها برود فقط بیان مباحث دینی و فقه و اینها کافی نیست چیزهای دیگر لازم است. شما میبینید در دنیا امروز جور دیگری باید حرکت کرد جور دیگری باید حرف زد تا انسان بتواند آن سه، چهار نفر محدود رو تبدیل به صدها نفر و بعد هزاران نفر کند و این کار را امام باقر انجام داد.
انتهای پیام/