شناسهٔ خبر: 73239603 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

کره‌ای‌ها پس از بحران‌های اخیر، برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید پای صندوق‌های رأی رفتند

صاحب‌خبر -

شفقنا – کره‌ای‌ها در انتخابات زودهنگام برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید پای صندوق‌های رأی رفتند؛ انتخاباتی که در پی یک دوره کوتاه حکومت نظامی از سوی رئیس‌جمهور سابق، یون سوک‌یول، که اکنون استیضاح شده است، برگزار شد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که لی جائه-میونگ، رقیب لیبرال و اصلی یون، در مسیر پیروزی قاطع قرار دارد؛ انتخاباتی که لی آن را «روز داوری» برای چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا توصیف کرده است.

لیِ ۶۱ ساله، وکیل سابق حقوق بشر که پیش‌تر دو بار در تلاش برای رسیدن به «کاخ آبی» ریاست‌جمهوری ناکام مانده بود، بر موجی از خشم عمومی که پس از اعلام حکومت نظامی توسط یون در اوایل دسامبر به راه افتاد، سوار شده است.

این فرمان که ظرف چند ساعت لغو شد، بزرگ‌ترین بحران سیاسی کره جنوبی در چند دهه اخیر را رقم زد؛ در حالی که کشور درگیر رکود اقتصادی، نابرابری درآمدی و تردیدهایی نسبت به پایبندی ایالات متحده آمریکا به امنیت کره جنوبی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.

کیم مون-سو، نامزد اصلی محافظه‌کاران، در جلب حمایت رأی‌دهندگان میانه‌رو و مردد ناکام بوده است، در حالی‌که حزب «قدرت مردم» او بر سر نحوه نگاه به میراث یون اختلاف دارد.

انتظار می‌رود مشارکت بالا باشد. در رأی‌گیری زودهنگام که پنج‌شنبه و جمعه گذشته برگزار شد، بیش از یک‌سوم از ۴۴.۳۹ میلیون واجد شرایط رأی، آرای خود را به صندوق انداختند. مراکز رأی‌گیری ساعت ۸ شب سه‌شنبه بسته می‌شوند و نتایج نهایی چند ساعت بعد، احتمالاً پیش از نیمه‌شب اعلام خواهد شد.

برخی از کره‌ای‌ها، این انتخابات که پس از تأیید استیضاح یون توسط دادگاه قانون اساسی در اوایل آوریل برگزار شد را نشانه سلامت دموکراسی کشورشان می‌دانند.

اما شکاف سیاسی‌ای که یون پدید آورد، به احتمال زیاد رئیس‌جمهور جدید را در طول دوره پنج‌ساله‌اش که از چهارشنبه آغاز می‌شود، همراهی خواهد کرد. این دوره بدون دوره گذار سنتی دوماهه آغاز می‌شود.

در ماه‌های اخیر، جمعیت زیادی به خیابان‌ها آمده‌اند تا حمایت یا مخالفت خود را با یون ابراز کنند؛ تعلیق و سپس برکناری او، خلأ رهبری‌ای ایجاد کرد که به فعالیت‌های دیپلماتیک و بازارهای مالی کشور ضربه زد.

رئیس‌جمهور جدید با چالش‌های بزرگی روبه‌رو خواهد بود: از اقتصادی با رشد کُند گرفته تا جنگ تجاری ترامپ و تهدید هسته‌ای کره شمالی.

در آخرین سخنرانی‌های کارزار انتخاباتی در روز دوشنبه، لی وعده داد که اقتصاد را احیا کرده، نابرابری را کاهش داده و شکاف‌های ملی را ترمیم کند. او هشدار داد که پیروزی کیم، به نیروهای «شورشی» طرفدار یون اجازه بازگشت خواهد داد.

در مقابل، کیم که وزیر سابق کار در دولت یون بوده، هشدار داد که پیروزی لی باعث خواهد شد او از قدرت سوءاستفاده کند تا از مخالفان سیاسی‌اش انتقام بگیرد و از اکثریت حزبش در مجمع ملی برای محافظت در برابر پرونده‌های قضایی که پس از انتخابات از سر گرفته خواهد شد، بهره ببرد.

لی، که رهبری کمپین اپوزیسیون برای برکناری یون را بر عهده داشت، شخصیتی به‌شدت جنجالی در سیاست کره جنوبی به شمار می‌رود. او با چندین پرونده کیفری مواجه است—از جمله اتهامات رشوه‌خواری و دست داشتن در یک رسوایی مربوط به توسعه املاک.

دادگاه‌ها موافقت کرده‌اند که رسیدگی به این پرونده‌ها تا بعد از انتخابات به تعویق بیفتد و به او اجازه داده‌اند که در انتخابات شرکت کند—در حالی‌که این پرونده‌ها کماکان باز هستند. لی تمام اتهامات را رد کرده است.

لی که در خانواده‌ای فقیر بزرگ شده و در کودکی کارگر بوده، علیرغم شهرتش به عنوان یک اصلاح‌طلب رادیکال، در سخنرانی‌های اخیر خود موضع محتاط‌تری گرفته است.

او وعده داده که در سیاست خارجی عمل‌گرا خواهد بود و خود را متعهد به اتحاد با ایالات متحده آمریکا دانسته و قول داده که شراکت سئول با واشنگتن و توکیو را ادامه دهد؛ سیاستی که مشابه رویکرد محافظه‌کار پیشین است.

با این حال، لی خواهان فاصله گرفتن از رویکرد تقابلی یون در قبال کره شمالی و ازسرگیری تعامل با پیونگ‌یانگ است—گرچه اذعان کرده که ازسرگیری سریع نشست‌ها با کیم جونگ-اون، رهبر کره شمالی، «بسیار دشوار» خواهد بود.

این خبر را اینجا ببینید.