شناسهٔ خبر: 73233330 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور

بیش از ۹۵ درصد آتش سوزی ها در جنگل ها منشاء انسانی دارد

تهران- ایرنا- رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه فارس،گلستان، کرمانشاه، لرستان، بوشهر و خوزستان از ابتدای سال جاری شاهد افزایش آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع بوداند، گفت: بیش از ۹۵ درصد این حریق‌ها منشاء انسانی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از سازمان منابع طبیعی، علی تیموری در روز دوشنبه در دهمین جلسه شورای راهبری حفاظت سازمان منابع طبیعی شرایط اقلیمی کشور را خشک و شکننده دانست و افزود: عرصه‌های منابع طبیعی در شمال و به‌ویژه در خارج از شمال کشور بیش از هر زمان دیگری مستعد حریق شده است و ما باید ضریب حفاظتی منابع طبیعی را با بکارگیری فناوری‌های نو ارتقاء دهیم.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین تصریح کرد: برخی استان‌ها از جمله فارس،گلستان، کرمانشاه، لرستان، بوشهر و خوزستان از ابتدای سال جاری شاهد افزایش آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع بوداند. باید این استان‌ها مناطق بحرانی خود را شناسایی و آسیب‌های موجود را اعلام کنند تا نسبت به رفع مشکلات و تنگناهای موجود، اقدام شود.

وی در ادامه حریق جنگل‌ها و مراتع را پدیده‌ای اجتناب ناپذیر در دنیا توصیف کرد و افزود: بیش از ۹۵ درصد این حریق‌ها منشاء انسانی دارد و البته سهوی صورت می‌گیرد.

تیموری ارائه آموزش به ساکنان محلی و گردشگران را امری لازم و ضروری برشمرد و از دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی این سازمان خواست با حضور در پارک‌های جنگلی و تفرجگاه‌ها، رعایت نکات ایمنی را به گردشگران و مردم یادآور شوند.

وی در زمینه اطفای حریق نیز اظهار کرد: بیش از ۲۰ دستگاه دولتی و خصوصی در زمینه اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع مسئولیت و تکلیف دارند و باید نقش و مشارکت همگانی خود را در مقوله پیشگیری و اطفای حریق ایفا کنند.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سختی شرایط کار جنگلبانان و مسئولیت شبانه روزی آنها نیز پرداخت و اضافه کرد: سازمان تمامی تلاش خود را برای رفع مشکلات معیشتی جنگلبانان به‌کار خواهد گرفت.

تیموری از برگزاری جشنواره جنگلبان در روز هفتم مرداد خبر داد و افزود: با حضور وزیر جهاد کشاورزی در این جشنواره قطعاً شاهد اتفاقات خوبی در زمینه بهبود وضعیت کاری جنگلبانان خواهیم بود.

دهمین جلسه شورای راهبری حفاظت بت موضوع بررسی حریق در عرصه‌های منابع طبیعی، چگونگی برگزاری هشتمین جشنواره روز جنگلبان و موضوعات مربوط به حفاظت و قاچاق چوب با حضور رئیس سازمان و مدیران ارشد منابع طبیعی ستاد و استان‌ها، فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی سراسر کشور و جنگلداران بیش از ۴۰۰ شهرستان به‌صورت وبیناری برگزار شد.