شناسهٔ خبر: 73197984 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان:

آلودگی‌های نفتی برای برخی مدیران صنعت نفت خوزستان عادی شده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با انتقاد از تکرار حوادث آلودگی‌های نفتی در استان، بر لزوم اصلاح رویه‌ها، پاسخگویی مدیران صنعت نفت و تقویت اقدامات پیشگیرانه و تخصصی تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

محمدجواد اشرفی امروز ۱۱ خرداد در نشست با خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلسه بررسی وضعیت اقدامات انجام شده در خصوص شکستگی خط لوله ۲۲ اینچ شرکت نفت و گاز آغاجاری و آلودگی ایجاد شده در رودخانه مارون، اظهار کرد: متأسفانه به نظر می‌رسد حوادث و آلودگی‌های نفتی برای برخی از مدیران مناطق نفت‌خیز به موضوعی عادی و بی‌اهمیت تبدیل شده است. این در حالی است که استمرار چنین رویه‌هایی، خسارات جبران‌ناپذیری به محیط زیست، منابع آب و سلامت مردم وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه ضعف زیرساختی و فرسودگی خطوط انتقال نفت از جمله علل اصلی تکرار این حوادث است، افزود: سوال ما این است چرا اقدامات پیشگیرانه از جمله ترمیم و تعویض خطوط لوله در زمان مناسب انجام نمی‌شود؟ این ابتدایی‌ترین اصل در مدیریت بحران و حفظ محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به نارسایی‌های جدی در کنترل و مدیریت شکستگی لوله، تصریح کرد: مشاهده‌های میدانی نشان داد که آمادگی لازم برای مواجهه با چنین شرایطی در شرکت‌های بهره‌بردار وجود ندارد. حتی در برخی موارد به جای جمع‌آوری اصولی مواد نفتی، اقدام به سوزاندن آن‌ می‌کنند که این کار روشی کاملا نادرست و غیراستاندارد است.

اشرفی بیان کرد: موضوع نگران‌کننده دیگر، استفاده از نیروهای غیرتخصصی برای مقابله با آلودگی نفتی بود. متأسفانه حتی از افراد محلی بدون آموزش‌های لازم برای اجرای عملیات پاکسازی استفاده شده است.

وی با اشاره به آثار گسترده زیست‌محیطی و بهداشتی چنین حوادثی گفت: نباید فراموش کرد که این آلودگی‌ها می‌تواند مستقیما وارد منابع آب مردم شود و سلامت عمومی را تحت تأثیر قرار دهد و استمرار این وضعیت قابل پذیرش نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: انتظار می‌رفت اقدامات لازم در زمینه جمع‌آوری مواد آلاینده با سرعت و دقت انجام شود اما عملکرد برخی شرکت‌های نفتی از حداقل‌های مورد انتظار نیز فاصله داشت. 

وی افزود: با قاطعیت اعلام می‌کنیم که مجموعه حفاظت محیط زیست از نحوه مدیریت زیست‌محیطی این حادثه رضایت ندارد. 

اشرفی گفت: لازم است نگاه مسئولانه‌تری در مدیران صنعت نفت نسبت به محیط زیست شکل بگیرد. تا زمانی‌ که چنین باوری در میان تصمیم‌گیران وجود نداشته باشد، نمی‌توان انتظار بهبود شرایط را داشت. 

به گزارش ایسنا، روز یکشنبه ۴ خرداد به‌دلیل بروز شکستگی در یکی از خطوط لوله ۲۲ اینچ فلزی انتقال نفت از مجموعه کرنج به سمت تلمبه‌خانه شماره یک امیدیه، نفت خام به محیط اطراف نشت کرد و منجر به آلودگی بخشی از رودخانه مارون شد.

انتهای پیام