محمود جوادینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خراسانرضوی اظهار کرد: قربانی کردن دام سنتی است که از طریق آن گوشت دام ذبح شده در اختیار دیگر شهروندان قرار میگیرد و به نوعی خیرات است، اما این امر نباید منجر به انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان نظیر بیماری خونریزی دهنده کریمه کنگو شود.
وی افزود: تمهیدات بهداشتی در روز عید قربان از سوی دامپزشکی استان انجام شده و بر این اساس در این روز ۱۶۵ اکیپ در قالب ۶۵ اکیپ ثابت و ۱۰۰ اکیپ سیار شامل؛ ۹۹ دکتر دامپزشک، ۱۶۶ بازرسی بهداشت گوشت و ۳۵ نفر ناظر شرعی فعال هستند.
مدیر کل دامپزشکی خراسانرضوی از شهروندان خواست تا برای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو از هر گونه کشتار دام خارج از کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی خودداری کرده و به ویژه در عید سعید قربان برای تهیه دام جهت ذبح به مراکز مجاز مراجعه کنند.
وی افزود: ذبح دام به صورت غیر بهداشتی و در خارج از کشتارگاه یکی از دلایل اصلی بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو است.
جوادینژاد ، نگهداری گوشت در اتاق پیش سرد کشتارگاه برای سالمسازی لاشه را از نکات ضروری دانست و ادامه داد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در اثر تغییر PH لاشه در اتاق پیش سرد به راحتی از بین میرود و مخاطره انتشار آن کاملاً برطرف میشود.