شناسهٔ خبر: 73072838 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

کرم‌ها بوی مرگ را حس می‌کنند و واکنش نشان می‌دهند!

محققان دانشگاه میشیگان دریافتند که کرم‌های الگانس (C. elegans) هنگام قرار گرفتن در معرض همتایان مرده خود، رفتار و فیزیولوژی‌شان تغییر می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، محققان دانشگاه میشیگان دریافتند که کرم‌های الگانس (C. elegans) هنگام قرار گرفتن در معرض همتایان مرده خود، رفتار و فیزیولوژی‌شان تغییر می‌کند.

در این مطالعه مشخص شد که کرم‌ها با دوری از اجساد و کاهش طول عمر، واکنشی به مرگ نشان می‌دهند، اما به طور موقت تولیدمثل خود را افزایش می‌دهند.

آزمایش‌ها نشان داد که کرم‌ها از بوی اجساد یا مواد حاصل از تجزیه آنها اجتناب می‌کنند و این واکنش از طریق دو نورون بویایی خاص انجام می‌شود.

محققان دو متابولیت درون‌سلولی را شناسایی کردند که نشانه مرگ برای این کرم‌ها هستند.

دکتر ماتیاس تروتمن: «ما نورون‌هایی را یافتیم که قادرند متابولیت‌های غیرمعمول محیطی را تشخیص دهند؛ این به کرم‌ها امکان می‌دهد بوی مرگ را حس کرده و واکنش نشان دهند.»

این یافته‌ها می‌تواند مسیر تحقیقات جدیدی درباره تأثیر مرگ در محیط‌های زیستی و سلولی باز کند.