علی دولتخواه درگفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا درباره اینکه باتوجه به فعالیتش در کشتی ارمنستان، تاحدود زیادی میشود او را عضو بیطرف ژوری مسابقات جام تختی دانست، عنوان کرد: بله، همینطور است. واقعا برای من فرقی نمیکند کدام کشتی با کدام برنده به اتمام برسد. البته که برای همه داوران، وقتی در این جایگاه قرار میگیرند، اسم افراد دیگر تفاوتی ندارد.
عضو کمیته روابط بینالملل کشتی ارمنستان درمورد این که ژوری سه نفره است و پیش از این وی همراه با نیما صادقی و کامران سلطانیزاده به عنوان ژوری جام تختی معرفی شدند بودند، اما در اکثر مواقع در میز ژوری چهار نفر دیده میشدند و سعید عباسی دیگر داوری S۱ هم کنار آنها بود؛ تاکید کرد: بله، ما سه نفر عضو ژوری بودیم، اما وقتی کشتیهای حساس بچههای مازندران و یا تهران بود، نیما صادقی و کامران سلطانیزاده کنار میکشیدند و سعید عباسی به جمع ما اضافه میشد تا به خاطر حساسیت کار، آنها در مورد کشتی استان صحبت نکنند.
وی درباره کشتی حسین ابوذری و امیرمحمد یزدانی که در آن دست یزدانی به عنوان برنده بالا رفت، اما در چرخه اعلامی کادرفنی با استناد به نظر کارشناسی تیم داوری، ابوذری هم همراه با فینالیستهای این وزن به تورنمنت مغولستان خواهد رفت، گفت: اول اینکه دو کشتیگیر به لحاظ فنی خیلی به هم نزدیکند و کشتی هم ۹-۹ تمام شد. اینکه کادرفنی تیم ملی یک مرحله اضافه برای مدعیان این وزن در نظر گرفت غیرمنطقی نیست. ما نظرمان را در حین این کشتی دادیم و همان هم اعمال شدم. ممکن است اختلاف نظر بینمان باشد که بود ولی درنهایت به نظر یکسانی رسیدیم. حالا شاید منظورشان از نظر کارشناسی تیم داوری، بررسی این کشتی در کمیسیون داوران به قسمتهایی که در حین مبارزه به آن اعتراض نشد، بوده باشد. گاهی در مبارزهها پیش میآید که خودمان هم بگوییم فلان فن، امتیاز بیشتر یا کمتری داشته،، اما مربی و کشتیگیر باید درخواست چلنج بدهند و ما خودمان نمیتوانیم دائم کشتی را قطع کرده و بازبینی کنیم. هرجا درخواست چلنج کردند، بررسی کنیم و نظرمان را دادیم.
این داور s۱ اتحادیه جهانی کشتی درخصوص کشتی مهم ۱۲۵ کیلوگرم که بین امیرحسین زارع و امیررضا معصومی برگزار شد و همچنان فردین و امیررضا معصومی نسبت به داوری آن معترضند، اظهار داشت: اول اینکه نیما صادقی به خاطر اینکه این کشتی حساسی بین کشتیگیر مازندران و گیلان بود، گفت در این چلنج نظر نمیدهد. در مورد آن فیتویی که اجرا شد و محل بحث است، ما ابتدا فیتو را به صورت زنده دیدیم، نظرمان ۴ امتیاز بود، اما از چندین زاویه که چلنج شد، دیدیم لیفت کامل اتفاق نمیافتد و زانو روی تشک است. ما این را چندین بار دیدیم و از هر زاویه که بررسی کردیم، لیفت ۲ امتیاز داشت. قطعا اگر لیفت کامل و با ارتفاع بود، ۴ امتیاز داشت. یادم نیست که در آن وقت در ژوری در مورد این صحنه اختلاف نظری بین ما بود یا نه، اما درنهایت نظر ژوری، دو امتیاز بود که به معصومی داده شد.
دولتخواه درباره اعتراض ادامهدار فردین معصومی پدر امیررضا به داوری این کشتی خاطرنشان کرد: به هرحال خانواده یک کشتیگیر تعصبی نگاه میکنند، پدر، برادر، دوست و مربی دید تعصبی نسبت به کشتی عزیزانشان دارند و این طبیعی هم هست. به خاطر همین است که در کشتیهای جهانی هم به منِ علی دولتخواه قضاوت کشتیگیران ایران و ارمنستان را نمیدهند، یا وقتی کشتیگیری از ناحیه اوستیا و ماخاچکالا میآید، داور آن منطقه را نمیگذارند. من عضو ژوری جام تختی بودم، حداقل به خاطر ایرانی و کورمانج بودنم اجازه نمیدهد که حقی را از کسی پایمال کنم. ما نگاه تعصبی به هیچ کشتیگیری نداشتیم و در تمام مبارزهها از جمله همین سنگینوزن سعی شد که براساس قوانین و عدالت سوت زده شده و رای داده شود.
انتهای پیام/