شناسهٔ خبر: 72804592 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

در اردوی آموزشی تشکیلاتی کوثرانه مطرح شد؛

پژوهشگر زنان: شعار «زن، زندگی، آزادی» در غرب به انحراف جنسی انجامید

راحله کاردوانی در اردوی «کوثرانه» با نقد شعار «زن، زندگی، آزادی» گفت: «این شعار در غرب به بی‌بندوباری و انحراف جنسی منجر شده است.» وی بر ضرورت حضور فعال زنان در جامعه اسلامی تأکید کرده و به چالش‌های ازدواج سفید و کاهش نرخ فرزندآوری در ایران اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشجویی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ راحله کاردوانی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه زنان، در اردوی آموزشی تشکیلاتی «کوثرانه» اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، به بررسی جایگاه زن در اسلام و چالش‌های پیش‌روی زنان در جامعه امروز پرداخت.

 وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره استقلال زن، تأکید کرد: «استقلال زن نباید به خانواده ضربه بزند. طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، وظیفه شرعی زن محدود به کارهای خانه نیست، بلکه حضور فعال در جامعه اسلامی یک ضرورت است.»

کاردوانی با نقد تفسیرهای سنتی از نقش زنان، افزود: «متأسفانه برخی با برداشت‌های نادرست، مانع حضور اجتماعی زنان می‌شوند، در حالی که مصلحت خانواده و جامعه گاهی اقتضا می‌کند زن در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرینی کند.» او به روایتی اشاره کرد که بر ارزش معنوی خدمت زن به خانواده تأکید دارد، اما یادآور شد: «این به معنای اجبار نیست، بلکه باید با کرامت و اختیار باشد.»

تهاجم فرهنگی و جنگ نرم علیه زنان

وی فضای مجازی را یکی از ابزارهای اصلی تهاجم فرهنگی دانست و گفت: «نظام سرمایه‌داری جهانی با تبلیغات گسترده، سعی دارد زن را به کالایی برای مصرف تبدیل کند. شعارهایی مثل "زن، زندگی، آزادی" در غرب، اغلب به بی‌بندوباری و انحراف جنسی منجر شده است.» کاردوانی هشدار داد: «متأسفانه زمینه‌های انقلاب جنسی در کشور ما نیز فراهم شده و برخی زنان، ناخواسته در دام این نظام می‌افتند.»

آزادی واقعی یا اسارت مدرن؟

این پژوهشگر حوزه زنان با بیان تفاوت آزادی در اسلام و غرب، تصریح کرد: «آزادی پوشش ربطی به آزادی فکر ندارد. متأسفانه برخی تصور می‌کنند اگر چادر را کنار بگذارند، آزاد شده‌اند، در حالی که این یک القای غلط است.» او به تجربه خود در یک مدرسه اشاره کرد و گفت: «دانش‌آموزی که شاگرد اول بود، تحت تأثیر این القائات قرار گرفته بود، در حالی که اصلاً نمی‌دانست آزادی واقعی چیست.»

چالش ازدواج سفید و فروپاشی خانواده

کاردوانی با انتقاد از ترویج ازدواج سفید در جامعه، گفت: «این پدیده یک رابطه بدون تعهد است که نه در اسلام و نه حتی در غرب به رسمیت شناخته نمی‌شود. در غرب نیز برای ثبت چنین روابطی، شروطی وجود دارد، اما در ایران برخی بدون هیچ ضابطه‌ای آن را تبلیغ می‌کنند.»

زن مسلمان؛ بین مصالح فردی و جمعی

وی در پایان بر لزوم اولویت‌بندی مصالح جامعه اسلامی تأکید کرد و گفت: «یک زن مسلمان باید در تصمیم‌گیری‌های خود مصالح کلان جامعه را در نظر بگیرد، نه فقط منافع فردی را.» او با اشاره به کاهش نرخ فرزندآوری در ایران هشدار داد: «متأسفانه برخی تحت تأثیر تبلیغات غربی، از تشکیل خانواده خودداری می‌کنند، در حالی که این مسئله آینده جامعه را تهدید می‌کند.»

کاردوانی در پایان از دانشجویان خواست با نگاهی عمیق‌تر به مسائل زنان بیندیشند و تحت تأثیر شعارهای سطحی قرار نگیرند.

گزارش از هادی هدایت‌زاده