شناسهٔ خبر: 72619815 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

کشت‌وکشتار بر سر یک صوت / شکاف‌های اجتماعی در سوریه همچنان نگران‌کننده است

درگیری‌های اخیر در سوریه به دنبال انتشار یک فایل صوتی توهین‌آمیز علیه پیامبر اسلام(ص)، شدت گرفته است. این فایل صوتی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، واکنش‌های گسترده‌ای را در میان مردم و مقام‌ها به همراه داشته است.

صاحب‌خبر -

قدس؛ این فایل صوتی در ابتدا به یکی از شیوخ دروزی به‌نام «مروان کیوان» نسبت داده شد. اما پس از این ماجرا، مروان کیوان با انتشار یک فایل تصویری در فضای مجازی، این موضوع را تکذیب کرد.

در همین حال، وزارت کشور سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد در حال تحقیق برای شناسایی عامل انتشار این فایل صوتی و محاکمه‌ او است. شیوخ طایفه دروز هم در بیانیه‌های مختلفی، انتشار این فایل صوتی را محکوم کرده‌اند. اما پس از انتشار این فایل، منابع سوری از درگیری‌های مسلحانه در مناطقی ازجمله جرمانا و جنوب دمشق خبر دادند که منجر به کشته شدن پنج نفر و زخمی شدن هشت نفر دیگر شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است گروه‌های مسلح به مناطق مختلف حمله کرده‌اند و تبادل آتش میان طرفین همچنان ادامه دارد. وزارت کشور سوریه از شهروندان خواسته از اقدامات خودسرانه پرهیز کنند و تأکید کرده دولت با تمام توان برای حفظ حرمت مقدسات دینی و پیگرد عاملان اهانت به آن‌ها اقدام خواهد کرد.

از سوی دیگر، منابع آگاه از ارسال تجهیزات نظامی توسط حکومت الجولانی به سمت مناطق کردنشین سوریه خبر دادند. رسانه‌های نزدیک به حکومت جدید دمشق به نقل از منابع نظامی اعلام کردند این رژیم تجهیزات نظامی خود را به محورهای درگیری در سد تشرین واقع در حومه شمالی حلب ارسال کرده است.

گروه‌های وابسته به الجولانی وارد مناطق اطراف سد تشرین شده و ایست‌های بازرسی در این مناطق ایجاد کرده‌اند. منابع یاد شده اضافه کردند این عناصر به دنبال کنترل بر سد تشرین و مناطق اطراف آن در سایه افزایش درخواست‌های احزاب کرد برای ایجاد منطقه خودمختار هستند.
گفتنی است احزاب کرد به‌تازگی یک نشست در شهر قامشلی سوریه برگزار و بر ضرورت ایجاد منطقه فدرال و خودمختار تأکید کرده‌اند.

خبرنگار: زینب رمضانی