شناسهٔ خبر: 72518770 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تکمیل طرح‌های آبرسانی سمنان با پیشرفت ۸۰ درصد در اولویت است

سمنان - ایرنا - استاندار سمنان با تاکید بر توجه بیش از پیش به مدیریت منابع و مصرف آب گفت: تکمیل طرح‌های آبرسانی بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در اولویت قرار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد کولیوند شامگاه پنجشنبه در سومین نشست کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان سمنان اظهار کرد: تصمیم‌ها در حوزه تامین آب شرب نباید به صورت مُسکن اتخاذ شود، بلکه باید میان‌مدت و بلندمدت باشد تا آب شرب پایدار مناطق آسیب‌پذیر را تامین کنیم.

وی افزود: بنیاد مسکن باید به تامین زیرساخت‌ها به خصوص تامین آب شرب برای توسعه روستاها توجه کند، چرا که بی‌توجهی به این موضوع موجب ایجاد نارضایتی در مردم خواهد شد.

استاندار سمنان با اشاره به برخی گزارش‌ها مبنی بر آبیاری فضای سبز با استفاده چاه آب شرب یادآور شد: این اقدام اصلا قابل قبول نیست و به طور حتم شهرداری‌ها باید استفاده از پساب را برای آبیاری فضای سبز در دستور کار قرار دهند و این موضوع به جدیت پیگیری شود.

محمدجواد کولیوند استاندار سمنان محمدجواد کولیوند استاندار سمنان

کولیوند با بیان اینکه در نشست‌های هفتگی کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان سمنان آخرین وضعیت منابع و مصارف آبی شهرستان‌ها بررسی می‌شود، افزود: هدف از این‌کار تهیه گزینه‌های مختلف برای شرایط مختلف است که هم‌اکنون به تمهیدات لازم نیاز داریم.

استاندار سمنان تامین آب شرب را اولویت اول این کارگروه عنوان و اضافه کرد: در نشست امروز منابع و مصارف شهرستان دامغان مورد بررسی قرار گرفت و چند طرح مهم‌ آبرسانی که بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند در اولویت تخصیص اعتبار قرار گیرند.

به گزارش ایرنا، بحران کم‌آبی در سمنان مشهود است و همه مسوولان به این موضوع اذعان دارند. مردم این استان از دهه ۸۰ تاکنون در انتظار اقدام عاجل برای رفع این بحران با تصمیمی در سطح کلان هستند، اما اکنون که سال ۱۴۰۴ آغاز شد، هنوز «سند تامین آب پایدار» به عنوان چراغ راه تدوین نشده و به راهکارهای میان‌مدت بسنده شده است.

کارشناسان راهکارهای مختلفی از جمله انتقال آب دریای خزر و گاه انتقال آب دریای عمان را برای تامین آب پایدار سمنان پیشنهاد می‌دهند و مشخص نبودن تکلیف برای رفع بحران کم‌آبی سمنان ضرورت تهیه «سند راهبردی تامین آب پایدار» را برای دوره بلندمدت دوچندان می‌کند.

قرارگیری سمنان جزو استان‌های دارای کمترین برخورداری از نزولات جوی، بی‌هیچ حرفی گویای وضعیت بغرنج آب در این استان است و انتظار می‌رود رفع این مشکل با راهکارهای کارشناسی و با توجه ویژه در سطح ملی مورد توجه باشد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هشت استان مهم کشور، سمنان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.