به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال بیش از ۱۰۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات بهاره اختصاص یافته و کشت انواع محصولات آغاز شده است.
علی دیانتی، با بیان اینکه بیشترکشتهای بهاره در استان از اردیبهشت ماه آغاز میشود، افزود: چغندرقند، سبزی و صیفی، ذرت و آفتابگردان ازجمله محصولات کشت بهاره در استان هستند.
دیانتی اظهارکرد: تاکنون ۲۹ هزار و ۲۰۰ هکتار چغندرقند و دو هزار و ۲۰۰ هکتار پیاز در استان کشت شده است.
وی، درباره برنامه سازمان در راستای عمل به برنامه الگوی کشت گفت: با توجه به ابلاغ برنامه الگوی کشت این سازمان ضمن کاهش و یا ثابت نگه داشتن سطح زیرکشت محصولات پرآببر، توسعه آبیاری میکرو (نوار تیپ) و کشت نشائی را در برنامه کاری خود دارد.
دیانتی، با تأکید بر اهمیت پایش مستمر مزارع در طرح جهش تولید در دیمزارها افزود: مبارزه با عوامل خسارتزا و استفاده از روشهای نوین کشاورزی راهکاری برای افزایش بهرهوری و پایداری تولید است.
وی تصریح کرد: در اجرای این طرح، علاوه بر استفاده از بذر و تغذیه مناسب، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی مانند آفات و بیماریها که از عوامل مهم افزایش تولید در دیمزارهاست، بایستی مزارع به طور مستمر پایش و راهکارهای مؤثر در کنترل این عوامل بهکار برده شود.
دیانتی، با تأکید بر لزوم کنترل بیماریهای قارچی در مزارع توصیه کرد: کشاورزان حداقل یک بار از سموم قارچکش،حتی بدون مشاهده آثار بیماری استفاده و از کارشناسان و مروجان طرح خواست تا کشاورزان را به این امرترغیب کنند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی افزود: با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، اقدامات فنی لازم در راستای کشاورزی حفاظتی از جمله حفظ بقایا، کشت عمود بر شیب، گذر از آیش زرد به سبز و کشت مستقیم که از اهداف طرح است، کارشناسان در مراکز جهاد کشاورزی باید نسبت به اجرای آنها اهتمام بیشتری داشته باشند.
دیانتی، استفاده از تکنیکهای روز دنیا برای افزایش بهرهوری در اراضی دیم را یکی از اهداف طرح جهش تولید بیان کرد و افزود: کشاورزی حفاظتی و کم خاکورزی و بیخاکورزی، استفاده از ارقام جدید و متحمل به شرایط اقلیمی از جدیدترین و کارآمدترین روشهای مورد استفاده در دنیاست.