به گزارش خبرگزاری صداوسیما، تفاهمنامه همکاری با رویکرد آموزشهاى تولید محور و کاربردى، به امضای غلامحسین محمدی، رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور و مریم جلالی دهکردی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رسید.
توسعه کمى و کیفى آموزشهاى صنایعدستى و هنرهاىسنتى و احیاء رشتههاى فراموش شده یا در حال فراموشى با رویکرد آموزشهاى تولید محور و کاربردى، توانمندسازى شاغلان و فعالان این حوزه از طریق اجراى دورههاى آموزش تخصصى و اجراى نظام صلاحیت حرفهاى و فراهم سازى زمینههاى لازم براى تربیت مربیان آموزشى در حوزه صنایع دستى و هنرهاى سنتى از مهمترین خدمات قابل ارائه و محورهای این تفاهمنامه است. از دیگر خدمات و محورهای این تفاهمنامه، میتوان به اشتغال و مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها به خصوص، روستاهاى ملی و جهانی صنایعدستى، ترویج آموزشهای مهارتی با هدف توسعه کارآفرینی و کسب و کارهای نوآورانه، توسعه پیوند سازمان آموزش فنىوحرفهاى با صاحبان مشاغل و فعالان این حوزه صنایعدستى و هنرهاىسنتى در راستاى سنجش اثربخشى آموزشهاى مهارتی، برگزارى نمایشگاههاى فروش و عرضه دستاوردهاى مهارتآموزان و فراهم کردن زمینه اشتغال و بهکارگماری دارندگان گواهینامه مهارت، اشاره کرد.
رئیس سازمان آموزش فنیوحرفهای کشور، در این مراسم با تأکید برهمگرایی و جلوگیری از بخشینگری، گفت: سازمان آموزش فنیوحرفهای، سازمانی تنظیمگر است که آموزشهای تقاضامحور را جایگزین عرضهمحور کرده است تا با رویکرد مشارکتجویی و ائتلاف جمعی، مهارتآموزان را به فرصتهای شغلی و ارائهدهندگان کسب و کار، متصل کند.
غلامحسین محمدی با اشاره به نوآوری و اشتغال کارآموزان این سازمان در صنایع دستی، گفت: جانمایه این تفاهمنامه، رسیدن به نقطهای است که آموزشهای مهارتی، وارد یک زیستبوم گستردهتر از زیستبوم منطقهای شوند تا اشتغال پایدارتر داشته باشد و ارزش افزوده و ثروت بیشتری خلق شود.
معاون صنایعدستی و هنرهایسنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در ادامه با بیان این که خانواده بزرگ صنایعدستی، نمونه کوچکی از خانواده مولد است، گفت: تولیدکننده صنایعدستی در فرآیند کار و فعالیت خود، تولید ثروت و کارآفرینی میکند. خانم جلالی دهکردی افزود: صنایعدستی در حقیقت، اقتصاد هویتبنیان و معیشت عزتآفرین است و صنایعدستی کشورمان، نیازمند وفاق است و دستگاههای مختلف، باید با این حوزه همکاری کنند.
مریم جلالی در پایان از مهارت آموزی با عنوان مهمترین حلقه اتصال در کشور نام برد و خواستار همافزایی در راستای تبادل تجربیات ملی و بینالمللی و همچنین ریلگذاری و فراهم کردن عرصه جدید، برای اتصال هنرآموزان به ادبیات توسعه کشور شد.