شناسهٔ خبر: 72497665 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

نان سفید ارزش غذایی ندارد - اکونیوز

اقتصاد ایران: زنجان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: نان سفید نه تنها ارزش غذایی مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کند بلکه یکی از مهم‌ترین دلایل بیماری‌های غیرواگیر مزمن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید سرداری در کارگروه اجتماعی استان به اجرای برنامه آرد و نان کامل در سطح استان اشاره کرد و افزود: نان به ویژه نان‌های سنتی به عنوان پرمصرف‌ترین ماده غذایی در ایران محسوب می‌شود که درصد بالایی از انرژی روزانه هر فرد را تأمین می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اظهار داشت: بنابراین ارزش تغذیه‌ای نان به طور مستقیم در سلامتی افراد تأثیر می‌گذارد و در صورتی که نان سالمی در اختیار مردم قرار نگیرد مشکلات سلامتی در قالب انواع بیماری‌ها بروز می‌کند.

سرداری افزود: کامل‌ترین نان با آرد کامل حاوی سبوس تهیه می‌شود و چنین نان کاملی مقادیر بالایی از پروتئین‌های مورد نیاز بدن کلسیم، آهن و انواع ویتامین‌ها را دارد و قادر است بخش زیادی از نیازهای جامعه به مواد مغذی را تأمین کند.

وی تصریح کرد: جهت ارتقا و حفظ سلامت شهروندان به ویژه قشر کم برخوردار که اغلب انرژی روزانه خود را از نان به دست می‌آورند، جایگزین نان‌های سنتی با نان کامل و افزایش مراکز پخت این نوع نان کامل ضروری است.

سرداری با بیان اینکه موضوع پزشک خانواده و نظام سلامت در کشور از جمله مطالبات رئیس جمهوری است افزود: باید استفاده از خرد جمعی و مشارکت‌های مردمی، توانمندی جامعه در حوزه سلامت افزایش یابد.

وی اضافه کرد: ساختار پیام‌گذاران سلامت به منظور استفاده از نظرات مردم در توسعه سلامت بومی تعریف شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: همچنین، سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی و مشکلات زیست‌محیطی از جمله مسائل مهم استان است و باید به آن توجه کرد.

برچسب‌ها: