رویا بیژنی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از تصویرگری کتابی درباره بدرالزمان قریب خبر داد و افزود: «زنی در میان خطوط غریب» عنوان داستانی از بیتا ترابی است که در حال تصویرسازی آن هستم. این کتاب به مجموعه «زنان و مردانی که دنیا را ساختند» تعلق دارد.
بیژنی که پیش از این هم کتابی درباره میرزا حسن رشدیه با عنوان «مدیری که به انفجار مدرسهاش خندید» را تصویر کرده بود، تصویرگری و متن را وابسته به هم دانست و افزود: تصویر، ناگفتههای متن را روایت میکند و بر آن میافزاید و طبیعی است هرچه متن، خواندنیتر و جذابتر باشد، تصویر هم، بهتر و کاملتر است.
به گفته این تصویرگر کودک و نوجوان، متن و تصویر باید به موازات هم حرکت کنند؛ به گونهای که مخاطب با دیدن تصاویر به داستان پی ببرد یا وقتی داستان را میخواند بتواند حدس بزند با چه تصویری روبهرو خواهد شد و لازمه چنین چیزی، ارتباط میان نویسنده و تصویرگر است که به خلق تصویر بهتر یا حتی نوشتن متن خواندنیتر منجر میشود.
«زنی در میان خطوط غریب» به زندگی و آثار زبانشناس بزرگ ایرانی، دکتر بدرالزمان قریب میپردازد. بدرالزمان قریب دارای دکترای زبانشناسی از دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا و عضو هیأتعلمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و استاد و پژوهشگر برجسته رشته زبانشناسی، ادیب، شاعر و پژوهشگر زبان سُغدی بود.
از جوایز متعدد و افتخارات دکتر بدرالزمان قریب میتوان به دو کتاب «فرهنگ زبان سغدی» در سال ۱۳۷۴ و کتاب «زبانهای خاموش» در سال ۱۳۶۵ اشاره کرد که به عنوان کتاب سال برگزیده شدند. وی در سال ۱۳۷۷ از طرف انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و در سال ۱۳۸۱ از طرف سازمان صدا و سیما به عنوان چهره ماندگار این مرز و بوم برگزیده شد. همچنین به پاس خدمات ارزنده علمی دکتر قریب، در دیماه ۱۳۸۷، هفدهمین قالیچه ابریشمی جایزه ادبی، تاریخی بنیاد موقوفات محمود افشار به وی اهدا شد.
«زنی میان خطوط غریب» نوشته بیتا ترابی با تصویرگری رویا بیژنی از سوی انتشارات شهر قلم منتشر میشود.
∎