شناسهٔ خبر: 72495897 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

متخصص زنان: افزایش آگاهی و حمایت زوجین از یکدیگر کلید آرامش مادران باردار است

همدان- ایرنا- متخصص زنان و زایمان و رییس بیمارستان فاطمیه همدان گفت: افزایش آگاهی و حمایت زوجین از یکدیگر کلید آرامش مادر در دوران بارداری و کاهش استرس است.

صاحب‌خبر -

دکتر شمیم پیله‌وری روز چهارشنبه بمناسبت هفته سلامت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر نقش آموزش و آگاهی در کاهش اضطراب مادران باردار تاکید و بیان کرد: مراجعه منظم به پزشک متخصص زنان و زایمان و دریافت خدمات مشاوره‌ای، تاثیر زیادی در کاهش استرس دارد.

وی اضافه کرد: پدر و مادر باید همراه هم برای دریافت اطلاعات کافی، به پزشک مراجعه کنند تا مادر بداند در دوران استراحت مطلق چه مراقبت‌هایی ضروری است و در چه شرایطی نیاز به مراجعه اورژانسی دارد.

متخصص زنان و زایمان درباره مفهوم «استراحت مطلق» در دوران بارداری توضیح داد: این اصطلاح به شرایطی اطلاق می‌شود که در آن به زنان باردار توصیه می‌شود فعالیت‌های فیزیکی خود را کاهش دهند.

پیله وری افزود: البته در موارد نادر ممکن است بانوان باردار به طور کامل از انجام فعالیت‌های فیزیکی منع شوند.

وی ادامه داد: در صورت بروز افزایش فشارخون، سابقه زایمان زودرس، انقباضات زودهنگام رحمی، خون‌ریزی در دوران بارداری و نارسایی دهانه رحم استراحت نسبی یا مطلق ضرورت پیدا می‌کند.

رییس بیمارستان فاطمیه همدان گفت: سه‌ماهه دوم و سوم بارداری و در بارداری‌های پرخطر، استراحت و کاهش تحرک فیزیکی توصیه می‌شود، درحالی‌که در سه‌ماهه اول حتی در صورت لکه بینی یا خون‌ریزی، استراحت مطلق توصیه نمی‌شود.

پیله وری افزود: تغذیه در دوران استراحت مطلق بسیار با اهمیت است چراکه کاهش فعالیت فیزیکی باید با کاهش متناسب در دریافت کالری همراه باشد تا از افزایش وزن بیش از حد جلوگیری شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: در این دوران تغذیه باید غنی از فیبر، کلسیم، پروتئین و آهن باشد و در مصرف کربوهیدرات و چربی‌ها دقت بیشتری صورت گیرد.

پیله وری تاکید کرد: استراحت مطلق ممکن است زمینه‌ساز بروز افزایش وزن بیش از حد، لخته‌شدن خون در اندام‌های تحتانی و بیماری‌های گوارشی به‌ویژه یبوست شود که انجام حرکات ورزشی سبک مخصوص پاها می‌تواند از لخته‌شدن خون جلوگیری کند.

پیله‌وری خاطرنشان کرد: تغییرات فیزیولوژیک بدن و کاهش حرکات دستگاه گوارش در دوران بارداری، احتمال بروز یبوست را افزایش می‌دهد که در دوران استراحت مطلق این مشکل چندبرابر می‌شود، بنابراین موادغذایی حاوی فیبر توصیه می‌شود.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان هشدار داد: بروز علائم خطر مانند انقباضات رحمی شدید یا مکرر، خون‌ریزی شدید، پارگی کیسه آب، سردردهای شدید یا مداوم، نشانه‌های مسمومیت بارداری و اختلالات گوارشی پایدار، از جمله مواردی هستند که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند.