شناسهٔ خبر: 72495221 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

استاد بازنشسته دانشگاه تهران تاکید کرد؛

ضرورت برنامه‌ریزی برای بازگشت دانشجویان با استعداد به ایران

زمانی که ما در دانشگاه بودیم شرایط بسیار متفاوت بود؛ کارهای اداری و آموزشی، سخت‌گیری‌های علمی، پژوهش‌های دقیق و روابط استاد و دانشجو همگی متفاوت امروز بود. امروز دانشجویان باهوش و مستعد زیادی داریم که شایسته بهترین‌ها هستند اما عمدتاً عمدتاً به دلیل تبلیغات، علاقه‌مند به رفتن از ایران هستند. باید برای آنها برنامه‌ریزی کرد که اگر هم رفتند علاقه‌مند به بازگشت و خدمت به ایران باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران و تعدادی از اعضای هیأت رئیسه دانشگاه، روز شنبه ۳۰ فروردین ماه و در آستانه اردیبهشت که ماه گرامیداشت مقام استاد است، ضمن حضور در منزل دکتر حسین صفایی، استاد برجسته و پیشکسوت دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه با ایشان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار صمیمانه، سرپرست دانشگاه تهران، ضمن یادآوری خاطرات و ذکر تلاش‌های برجسته استاد دکتر صفایی، ایشان را از چهره‌های ممتاز علمی و پژوهشی دانشگاه برشمرد و گفت: «حضور استادانی مانند استاد صفایی در دانشگاه در دوره‌های طولانی منشأ کارهای بزرگ بوده که به ارتقای علمی دانشگاه و اعتلای آن در همه ابعاد منجر شده و نقشی پایدار است که به سادگی فراموش‌شدنی نیست.»

حسینی، با اشاره به تحصیلات دقیق و عمیق استاد دکتر صفایی در ایران و فرانسه و احاطه ایشان در مسائل و جوانب مختلف حقوق و تحصیلات دینی و علمی ایشان در نظام سنتی آموزش، ایشان را از چهره‌های کم‌نظیر برشمردند که در دانشکده‌های مختلف دانشگاه، با تدریس، تعلیم دانشجویان و انجام پژوهش‌های مختلف، از خود باقیات صالحات همیشگی به جای گذاشته‌اند که سال‌ها و بلکه دهه‌ها و سده‌ها مورد استفاده خواهد بود.»

سرپرست دانشگاه تهران، استادانی همچون دکتر صفایی را «سرمایه اصلی» برشمردند و اشاره کردند: «زمانی کلمه استاد در دانشگاه تهران کلمه‌ای همه‌جانبه بود؛ هم علم و دانش در آن بود و هم اخلاق و فضیلت‌های انسانی، که همه اینها به همه دانشجویان آموزش داده می‌شد. امروز این معانی کم‌رنگ‌تر شده و خوب است که تجارب ذی‌قیمت استادان مختلف، با حضور گهگاه آن‌ها در دانشگاه، ولو اینکه با سختی‌هایی برای این عزیزان همراه باشد، از طریق چهره به چهره و درک محضر آن‌ها توسط دانشجویان به استادان نسل جدید منتقل شود و بر همین اساس از استاد صفایی هم درخواست می‌نمایم گاهی در دانشگاه حضور پیدا کنند و چنین فرصتی را در اختیار دانشجویان و همکاران قرار دهند.»

در ادامه این جلسه، استاد دکتر حسین صفایی، ضمن تقدیر و تشکر از سرپرست دانشگاه و حاضرین، گفت: «»زمانی که ما در دانشگاه بودیم شرایط بسیار متفاوت بود؛ کارهای اداری و آموزشی، سخت‌گیری‌های علمی، پژوهش‌های دقیق و روابط استاد و دانشجو همگی متفاوت از امروز بود. امروز دانشجویان باهوش و مستعد زیادی داریم که شایسته بهترین‌ها هستند اما عمدتاً به دلیل تبلیغات، علاقه‌مند به رفتن از ایران هستند. باید برای آنها برنامه‌ریزی کرد که اگر هم رفتند علاقه‌مند به بازگشت و خدمت به ایران باشند.

استاد دکتر صفایی همچنین به نقل خاطراتی از سال‌های حضور در دانشگاه تهران بخصوص استادان بزرگ دانشکده الهیات پرداختند و فضای آن روزگار را بسیار دلنشین و عمیق دانستند که اثر بسیاری بر دانشجویان می‌گذاشت و آن‌ها را شخصیت‌هایی چندبعدی پرورش می‌داد.

ایشان همچنین بر اهمیت پژوهش و تحقیق تأکید نمودند و گفتند: «من در این سن هم‌چنان به کار پژوهش به طور مرتب اشتغال دارم و کمی هم از راه فضای مجازی به آموزش دانشجویانم می‌پردازم. این اگرچه درخواست مسئولیت دانشگاهی است، اما علاقه شدید و خواسته خود من هم هست، چرا که پژوهش و آموزش تمام‌نشدنی است و هیچ وقت پایانی برای آن وجود ندارد حتی در دوره بازنشستگی.»

در پایان این جلسه نشان دانشگاه تهران توسط سرپرست دانشگاه به استاد دکتر حسین صفایی تقدیم و از خدمات و زحمات ایشان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: