حسین یاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مطالعات مورد اشاره در نواحی آبخیز شهرستانهای اردستان، نایین، نجف آباد، چادگان، کوهپایه و هرند انجام شد.
وی ادامه داد: استحصال آب سیلاب با بهرهگیری از پروژههای آبخیزداری به ویژه در نواحی بیابانی ضروریست و این امر پیش از اجرا نیازمند انجام مطالعات است.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: سالانه بیش از ۷۵ میلیون متر مکعب هرزآب در عرصههای منابع طبیعی استان تولید میشود که با استفاده از عملیات آبخیزداری قابل کنترل و بهره گیری خواهد بود.
یاری افزود: مناطق بیابانی در زمان بارشها، بیشتر مستعد وقوع آبگرفتگی و سیلاب است، بنابراین با استفاده از پروژههای آبخیزداری و مهار سیلاب میتوان این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته مطالعات تفصیلی اجرایی و مطالعات طراحی به ترتیب در ۲.۴ و ۲.۳ میلیون هکتار از اراضی طبیعی این استان انجام شده که بخشی از آن مرتبط با مدیریت و بهره برداری از سیلاب بوده است.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در این سالها همچنین ۸۳ پروژه مرتبط با پخش سیلاب و تغذیه مصنوعی منابع آبی زیرزمینی در سطح استان انجام شده است.
به گزارش ایرنا, آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثر منفی در منابع آب و خاک است که میتواند بصورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
استان اصفهان با ۲۹ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار را مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (معادل ۳۲ درصد) تشکیل می دهد.