شناسهٔ خبر: 72480081 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

یک استاد ادبیات:

سعدی، یک مکتب کامل است

هرمزگان - یک استاد ادبیات در هرمزگان، سعدی را یک مکتب کامل ادبی و شعری دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، یک استاد ادبیات در هرمزگان همزمان با سالروز بزرگداشت سعدی شیرازی، در ویژه برنامه «نغمه‌های سعدی» در سالن همایش اداره کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان با حضور دبیران محافل ادبی کتابخانه‌های عمومی هرمزگان برگزار شد، از سعدی به عنوان یک مکتب کامل نام برد.

محمدرضا تولایی دبیر محفل ادبی کتابخانه اندیشه گفت: کمتر شاعری در ادبیات فارسی می‌توان یافت که در همه قالب‌ها و موضوعات ادبی چنین تسلطی داشته باشد؛ سعدی هم در شعر، هم در نثر، هم در حکمت، هم در عاشقانه، و حتی در طنز و هزل، استادی تمام‌عیار است.

وی با بیان اینکه کتاب بوستان، داستان‌سرایی منظومی است که از حیث ساختار و زبان، بی‌بدیل است، ادامه داد: سعدی، یک مکتب کامل است؛ هر زمان و در هر حال، می‌توان پناه و مأمنی، از حکمت تا عشق، از طنز تا عرفان در یکی از آثار او یافت.

انوشیروان پیش دار سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان ضمن عرض خیر مقدم و خوش آمدگویی، از زحمات تمامی دبیران محافل که در این چند سال برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و آشنا نمودن دوستداران با شاعران و نویسندگان ایرانی تلاش کرده اند قدردانی کرد و اظهار داشت: در کشوری هستیم که دارای تاریخ، تمدن و قدمت بسیار غنی است. بنابراین همواره به خود می بالیم که در ایران زندگی می‌کنیم.

وی اذعان کرد: امروز روز سعدی است و آثار سعدی نه تنها در ایران بلکه در دنیا اثر گذار بوده و همچنان نیز موثر است.

در ادامه نصرت الله مجیدی از اساتید ادبیات و دبیر محفل کتابخانه سیداحمد خمینی (ره) بندرعباس بیان کرد: صحبت درباره سعدی مانند آثارش سهل و ممتنع است. ساده اما یک مقدار مشکل، ساده است چون از هر چیزی بخواهیم صحبت کنیم مطالبی را عنوان کرده است و مشکل است؛ بخاطر اینکه در زمینه‌های مختلف آثاری دارد که امکان غافل ماندن از جنبه‌های دیگر وجود دارد و نمی‌توان حق مطلب را به درستی ادا نمود.

وی افزود: سعدی در دیباچه گلستان، علاوه بر توجه به زیبایی آن، به دنبال هدف آگاهی بخشی است نه فضل فروشی، مسیر هموار و لذت بخش دیباچه، خواننده را ترغیب می‌کند تا پایان کتاب را بخواند.

اسدالله نوروزی از اساتید دانشگاه‌های هرمزگان نیز با بیت شعری از مهران اسدپور «به نام خداوند اردیبهشت، که سعدی به نامش گلستان نوشت»، سخن را آغاز کرد و گفت: نام گذاری اول اردیبهشت به نام سعدی، مناسبتی است که به درستی انتخاب شده و اگر با روح شعر سعدی آشنا باشیم، بهتر می‌توانیم به درک ابیات سعدی برسیم.

به گزارش ایبنا، در پایان این نشست ادبی، جمعی از شاعران و ادب دوستان هرمزگانی به خوانش ابیاتی از غزلیات سعدی پرداختند.