محمد صادق خیاطیان رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه « 50 درصد شرکتهای دانش بنیان در تهران مستقر هستند که قاعدتا بیشترین حمایت ها را دریافت می کنند؛ از سوی دیگر بسیاری از استعدادها در مناطق محروم هستند، برنامه هایی پیش از اینها در راستای حمایت از فناوران در مناطق محروم وجود داشت؛ آیا در حال حاضر چنین برنامه ای وجود دارد؟» گفت: رئیس جمهور رئیسی حمایت از مناطق محروم را در اولویت قرار داده بودند؛ معاونت علمی مرجع تایید شرکتهای دانش بنیان و صندوق نوآوری منبع حمایت از شرکتهای دانش بنیان است.
وی اضافه کرد: اگر استانی شرکتهای دانش بنیانی دارد که نتوانستند از حمایت های صندوق نوآوری استفاده کنند سعی داریم این خدمات را برسانیم؛ تلاش داشتیم در سفرهای استانی به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم زیرا بعد از هر سفر ضریب نفوذ 30-40 درصد افزایش پیدا کرده است؛ نمیگوییم زیاد موفق بودیم اما جز اولویت ما نیز بوده است.
خیاطیان گفت: امسال برنامه های جدی داریم برای اینکه خدای نکرده به واسطه اینکه استان کم برخوردار هست شرکت های استان از صندوق و خدمات صندوق محروم باشند. سعی ما بر این است که غافل نباشیم رسانه ها می توانند اگر استانی محروم از این وضعیت است را به ما معرفی کنند البته ما شبکه بزرگی در صندوق نوآوری داریم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه 7 بسته حمایتی در راستای تحقق شعار سال را چطور اجرایی می کنید گفت: عموما اقدامات صندوق به صورت برون سپاری است که با شبکه ای از بانک ها، صندوق های پژوهش و فناوری در حال همکاری هستیم بنابراین ما مشکل خاصی از این جهت نداریم
خیاطیان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا هلدینگ باید مورد حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی قرار بگیرند، گفت: اگرچه حالا کشورهای مختلف رویکردهای مختلفی در زمینه حمایت از شرکتهای بزرگ دارند؛ برخی از کشورها از شرکتهای بزرگ در راستای حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط حمایت می کنند و برخی دیگر از هر دو. ما از هر دو حمایت می کنیم
وی اضافه کرد: شرکت بزرگ چرا مهم است برای اینکه به بازار داخلی و صادراتی و منابع دسترسی دارد؛ وقتی شرکت بزرگی اصطلاحا آلوده حوزه دانش بنیان شود و فناوری در اولویتش قرار بگیرد و نفوذ فناوری در شرکت بزرگ اهمیت پیدا کند به نظرم شرکتهای کوچک تر هم منتفع خواهد شد. به همین دلیل است که قانونگذار در قانون جهش دانش بنیان حمایت ها را به سمت سرمایهگذار برد؛ در قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سال ۸۹ به ایجاد شرکت دانش بنیان کمک میکرد؛ در قانون جهش تولید دانش بنیان از سرمایه گذاری روی دانش بنیان ها حمایت می شود.
به گفته وی، شرکتهای بزرگ می توانند دانش بنیان ها را توسعه بدهند؛ لذا من فکر میکنم از شرکت های کوچک به شکلی حمایت بکنیم که هدفمند باشد. شرکتهای کوچک در زنجیره شرکتهای بزرگ قرار بگیرند.
انتهای پیام/