به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این سلسله از حلقههای مطالعاتی حوزههای متنوعی همچون ایرانشناسی؛ فرهنگ و هویت ایرانی؛ تمدن اسلامی؛ تمدنپژوهی انتقادی؛ ترجمه قرآن؛ تفسیر و معناشناسی قرآن؛ مطالعات سیاسی قرآن کریم؛ مطالعات فلسفه سیاسی غرب؛ جهان ایرانی و جهان فارسیزبان؛ دانشنامهنویسی نظری؛ نقد و بررسی دانشنامهها؛ تاریخ اجتماعی؛ مطالعات راهبردی سیاست و امنیت؛ حکمت؛ جامعه ایرانی و غرب؛ دولت، بازار و اقتصاد؛ بازخوانی آثار روانشناسان متقدم ایرانی؛ زبان و ادبیات فارسی؛ نقد ادبی؛ مطالعات فرهنگی؛ زبانشناسی؛ مطالعات اندیشه سیاسی در ایران معاصر؛ مثنویپژوهی؛ سیری در جهاننگری علامه طباطبایی؛ دین و جامعه؛ مطالعات میانفرهنگی معاصر؛ مطالعات کودکی و مسائل بنیادی؛ تاریخ فرهنگی ایران؛ مسئله روش در علوم اجتماعی؛ علوم شناختی و علوم انسانی؛ فلسفه ارتباطات؛ و هوش مصنوعی را شامل میشوند.
در این حلقهها آثار و کتابهای متعددی همچون گسست تاریخی و شرقشناسی؛ مثنوی معنوی؛ خدا و انسان در قرآن؛ ایرانیان و رؤیای قرآن پارسی؛ افسونزدگی جدید؛ ناخودآگاه سیاسی؛ فلسفه در کلاس درس؛ ذهن، درآمدی بر علوم شناختی؛ تاریخ اجتماعی، مسائل، راهبردها و روشها؛ علوم انسانی با رویکرد میانفرهنگی؛ فروغ حکمت؛ قدرت بازار، دولت و اقتصاد؛ سیاست نوشتار و... با هدف گسترش دانش و ارتقای سطح تفکر انتقادی در فضایی پویا مورد مطالعه و نقد قرار خواهند گرفت. در این حلقهها، علاوهبر بحث و بررسی کتابها، امکان حضور مهمانان ویژه، اساتید و متخصصان حوزههای مختلف نیز پیشبینی شده است.
شرکت در این حلقههای مطالعاتی برای عموم علاقه مندان آزاد است و امکان شرکت در آن برای مخاطبان و علاقهمندان به صورت حضوری و یا برخط نیز فراهم شده است تا ضمن تبادل نظر، دیدگاههای مختلف را مورد بررسی قرار دهند.
یادآور میشود جلسه نخست این حلقهها در بهمن ماه سال 1403؛ جلسه دوم در اسفند ماه 1403 و فروردین ماه 1404 برگزار گردید و جلسه سوم نیز در اردبهشت ماه سال جدید برگزار خواهد شد.
جهت اطلاعات بیشتر دربارۀ این حلقههای مطالعاتی میتوانید به وبگاه پژوهشگاه به نشانی www.ihcs.ac.ir مراجعه فرمایید.